spot_img
22.6 C
Târgu Jiu
luni, octombrie 2, 2023
Altele
  AcasăSocialRezervări pe litoral și fără reduceri

  Rezervări pe litoral și fără reduceri

  Perioada concediilor este în toi, dar și cea care va urma este căutată de turiștii care s-au decis mai târziu la destinațiile de vacanță. Diferența este că acolo unde rezervarea s-a făcut din timp cu reducere, acum bugetul pentru 2 persoane atinge şi 2000 de lei. Cele mai multe solicitări sunt însă pentru varianta cazare şi mic dejun. Prețul biletelor crește însă simțitor pentru cei care nu mai vor grija mesei de niciun fel, unde în vârf de sezon pe litoralul românesc, tarifele ating 3500 de lei.

  Gorjenii aleg litoralul Mării Negre, ca destinaţie de vacanţă

  Turiștii care practică vorba veche „Iarna fă-ți car şi vara, sanie”, acum știu cel mai bine ce înseamnă. Și-au făcut rezervare din timp şi acum se bucură de briza mării pe litoralul românesc sau străin! Șanse, chiar dacă mai puține la un loc liber în stațiunea preferată, au și turiștii care au intensificat căutările și cer agenţiilor să le găsească locuri libere în stațiuni la malul Mării Negre, pe ultima sută de metri. Sunt şi situații în care solicitările capătă rezultate negative. Totuși, turiștii nu renunță și apelează la serviciile agenţiilor de turism pentru a petrece sejururi frumoase pe litoral. Cele mai multe căutări se îndreaptă către stațiuni precum Mamaia şi Eforie Nord, iar cei care dispun și de bugetul de câteva mii de lei, au șanse să mai prindă un loc liber. „Un sejur care acum se rezumă numai la cazare cu mic dejun ajunge până la 2000 de lei pentru două persoane. Pentru cei care doresc însă să beneficieze de servicii de all inclusive un bilet în vârf de sezon ajunge până la aproximativ 3000-3500 de lei. Mamaia rămâne cea mai căutată, s-a investit, agrement este aproape suficient, nu putem concura cu litoralul din Bulgaria sau cel din Grecia sau Turcia, dar şi aici s-au făcut investiţii destul de mari care fac sejurul să fie mai plăcut pentru cei care doresc să îşi petreacă vacanţa la mare”, a declarat Radu Ciobanu, director al unei agenţii de turism din Târgu-Jiu.

  Gorjenii preferă Bulgaria

  Ca în fiecare an, concurența litoralului românesc o face la scară mare cel bulgăresc, grecesc și turcesc unde serviciile de tip all inclusive au destulă căutare și în această perioadă. Un sejur în Bulgaria costă între 300 și 500 de euro. „Ca şi în anii trecuţi, Grecia, Bulgaria şi Turcia rămân destinaţiile preferate ale românilor. Bulgarii fiind mai aproape, sunt mai căutaţi şi un sejur în Bulgaria, să spunem, într-una din staţiuni, la un hotel de 3-4 stele ajunge în jur de 300, maxim 400 de euro, de persoană cu servicii de masă all inclusive”, a mai declarat Radu Ciobanu. Alegeri se mai pot face pe toată perioada care urmează pentru că unii turiști din varii motive au amânat să plece, iar alții preferă mai mult muntele mării și așteaptă rândul la distracție și odihnă din luna septembrie, când revin şi reducerile în stațiunile de la Marea Neagră cu programul de toamnă „Litoralul pentru toți”.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: