spot_img
3.4 C
Târgu Jiu
vineri, decembrie 1, 2023
Altele
  AcasăSocialȘase sculpturi noi în Târgu Jiu la Atelierele Brâncuși

  Șase sculpturi noi în Târgu Jiu la Atelierele Brâncuși

  Simpozionul Internaţional de Sculptură din cadrul celei de-a patra ediții a Atelierelor Brâncuşi se va desfăşura în municipiul Târgu-Jiu, în perioada 1 august – 3 septembrie 2018. Cei şase artişti plastici profesionişti prezenți la ediția din acest an sunt: Georgi Minchev din Bulgaria, Nesrin Karacan dinTurcia, Zhou Tengxiao și Zhao Ming din China, Dinu Câmpeanu și Valer Neag din România. Curatorul taberei de sculptură este, ca şi în anii trecuţi, Vlad Ciobanu, sculptor profesionist, membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România. Artiştii prezenţi au o activitate artistică bogată, numeroase expoziţii personale şi de grup, premii şi burse, participări la simpozioane de sculptură în ţară şi străinătate.

  Deschiderea oficială a taberei va fi în data de 1 august, ora 13:00, la Centrul multifuncţional al Liceului Tehnologic Bârseşti. Conform regulamentului, artiştii se obligă să execute şi să predea lucrările, realizate în andezit, până la data de 2 septembrie a.c. şi să transmită prin act de donație Primăriei Municipiului Târgu-Jiu drepturile de autor asupra acestora.

  Cine sunt sculptorii participanți

  Organizatorii sunt Centrul de Cercetare, Documentare și Promovare „Constantin Brâncuși”, Consiliul Local şi Primăria Municipiului Târgu-Jiu, având ca parteneri Institutul Cultural Român, Filiala Târgu-Jiu a Uniunii Artiștilor Plastici din România și Liceul Tehnologic Bârsești.

  Georgi Minchev este invitat pentru a doua oară la Târgu-Jiu, după ediția din 2013. În vârstă de 52 de ani, acesta este absolvent al Universității „Sfinții Cyril și Methodius” din Veliko Târnovo, Bulgaria. Artista plastică Nesrin Karacan activează ca profesor asociat la Universitatea Mersin din Turcia, Facultatea de Arte, din anul 2000. A avut 11 expoziții individuale în Turcia și străinătate, precum și 44 de participări la simpozioane internaționale. A primit șase premii naționale și private. Artista chineză Zhao Ming este profesor asociat la China Academy of Art și director adjunct la Place, Space and Art Studio al Institutului de Sculptură și Artă Publică din Hangzhou. A obținut medalia de argint în 2014, la cea de-a treisprezecea ediție a Art Works Exhibitions of Zhejiang Province. Colegul său, Zhou Tengxiao, absolvent al China Academy of Art. Cei doi sculptori români sunt artiști cu o mare experiență profesională, cu numeroase expoziții la activ, dar și cu participări la importante simpozioane din țară și străinătate. Dinu Câmpeanu, originar din București, a realizat numeroase lucrări monumentale expuse în spații publice din Slatina, Suceava, Tulcea, Bacău, București. Artistul plastic târgujian Valer Neag s-a făcut remarcat în special prin creațiile sale în sticlă și lemn, dar și în piatră.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: