spot_img
16.7 C
Târgu Jiu
duminică, octombrie 1, 2023
Altele
  AcasăSocialScrisoare de mulțumire

  Scrisoare de mulțumire

  Plecând de la înțelepciunea perenă a unui clasic – Cicero, care spunea că ”Recunoștința nu este numai cea mai mare dintre virtuți, ea este mama lor”, iată că a sosit o ocazie favorabilă  de a confirma  acest adevăr.  Acest moment s-a ivit cu prilejul recentei vizite făcute în Municipiul Târgu-Jiu de către  europarlamentarul Corina CREȚU, fost Comisar pentru Politica Regională al Comisiei Europene, care din această poziție de înaltă demnitate publică a contribuit decisiv la soluționarea unui impas cu posibile consecințe păgubitoare asupra comunității dinn județul Gorj.

  Fac o scurtă descriere a contextului:

  La sfârșitul anului 2015 se derula proiectul major ”Extinderea și reabilitarea sistemelor de apă și apă uzată în Județul Gorj”, proiect ale cărui lucrări finanțate prin POS Mediu erau mult întârziate, nemaiputând să fie finalizate în perioada contractuală. Aceste probleme pe care le-am preluat din mers la începutul mandatului ca Director General al APAREGIO GORJ S.A. cereau o rezolvare urgentă, implicațiile putând fi dezastuoase, și anume  încetarea finanțării proiectului, restituirea silită a fondurilor nerambursabile deja decontate și interzicerea finanțărilor europene ulterioare.

  În consecință am inițiat un demers deosebit de inspirat, și anume transmiterea unei scrisori Comisarului pentru Politica Regională al Comisiei Europene – Doamna Corina CREȚU, descriind starea de fapt și solicitând sprijin pentru continuarea finanțării proiectului.

  Anexez răspunsul primit, răspuns care a condus la deblocarea situației prin fazarea lucrărilor neexecutate pe Programul Operațional Infrastructura Mare în următorul exercițiu financiar multianual.

  Următoarea condiție obligatorie pentru ca rezultatul acestor eforturi să se materializeze a fost îndeplinită și ea, și anume semnarea contractului de finanțare pentru „Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în județul Gorj”, derulat prin POIM, proiect în valoare de 188.012.100 €, fără TVA, la care se adaugă valoarea lucrările fazate pe care le-am menționat anterior, în valoare de 13.371.259 € (fără TVA.)

  Dar aceasta este o altă poveste de succes, care nu s-ar fi întâmplat fără implicarea Doamnei Corina CREȚU, în calitatea Domniei Sale de Comisar pentru Politica Regională al Comisiei Europene, căreia îi prezint public pe această cale gratitudinea mea, după cum i-am prezentat-o și personal  cu ocazia vizitei pe care a efectuat-o în acest weekend în Municipiul Târgu-Jiu.

  Cu recunoștință,
  Traian PĂTRĂȘCOIU, Director General APAREGIO GORJ S.A.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: