spot_img
20.2 C
Târgu Jiu
luni, septembrie 25, 2023
Altele
  AcasăSocialStrăzile din Târgu-Jiu, vor arăta "ca-n palmă"

  Străzile din Târgu-Jiu, vor arăta „ca-n palmă”

  Târgu-Jiul, va avea parte anul acesta de o serie de lucrări de modernizare a străzilor dar şi de îmbunătăţire a unor spaţii publice urbane. De acest lucru ne asigură chiar primarul Florin Cârciumaru, care şi-a dat ieri întâlnire, cu persoanele implicate în proiectul de modernizare. Mai mult decât atât, a fost semnat şi contractul de colaborare între părţile implicate, astfel nu ne mai rămâne decât să aşteptăm „minunea”.

  Străzi asfaltate, parcuri, o mulţime de spaţii destinate gorjenilor, pentru petrecerea timpului liber, spaţii pentru copii, panouri solare pentru câteva şcoli din judeţ. De asta vor avea parte cetăţenii municipiului Târgu-Jiu. De ieri s-a dat startul lucrărilor de construcţie. Primul pas a fost făcut, prin semnarea contractului cu firmele de construcţie care se vor ocupa de proiect. De cum va da soarele, iar temperaturile vor permite, se va trece efectiv şi la construcţii, cel de-al doilea pas şi poate cel mai important. De menţionat este faptul că la eveniment au fost prezenţi Victor Urdăreanu, Ioan Rus, proiectantul Marius Lucaciu, dar şi reprezentanţi ai Primăriei Târgu-Jiu. În acest sens, directorul tehnic, Marius Ionescu, a spus, în debutul conferinţei „începând de azi, se vor efectua o serie de lucrări de infrastructură. Începând de anul trecut însă, am demarat acţiunile pentru a transforma oraşul Târgu-Jiu, într-un oraş european”. Primarul oraşului Târgu-Jiu, a declarat, „sunt conştient că atât pentru mine cât şi pentru dumneavoastră, constituie un moment de mare bucurie, atunci când se vrea, se poate. Am reuşit să atragem fonduri, astfel încât să se deruleze programe de infrastructură, aproximativ 4500 de miliarde de lei vechi. De la bugetul local, ne putem baza pe 500 de miliarde lei vechi, din care trebuie să asigurăm iluminatul public, salubrizarea, crearea unor condiţii în şcoli”.

  Cârciumaru : „vă garantez faptele”
  Primarul a ţinut să amintească „mă bucur pentru că am fost persoana care a pornit la drum. Am avut încredere în personal, i-am trimis la specializări iar astăzi suntem martori, la lansarea unui program în valoare de 330 de miliarde, prin care se încearcă modernizarea cartierului Bicaz dar şi a celorlalte cinci cartiere, noi apărute în Târgu-Jiu. Este un program destul de voluminos”. La sfârşitul discursului, Cârciumaru a ţinut să menţioneze „în 2011, dar şi în 2012, încercăm să reabilităm aceste străzi şi să schimbăm aspectul blocurilor din oraş. Pentru mine constituie un motiv real de bucurie. Prin munca această se semnează contractul de mii şi mii de miliarde. Ne-am asociat cu două forme din Gorj, sper să predăm lucrarea, apoi putem vorbi mai mult. Vă garantez faptele”.

  La 1 martie se dă startul lucrărilor

  Proiectantul Marius Lucaciu, direct responsabil de lucrările de modernizare a declarat, pentru invitaţii prezenţi la eveniment „de la 1 martie, se vor începe efectiv lucrările. Astăzi am predat amplasamentul, iar atunci când ne va permite vremea, vom începe lucrările fizice în teren”. De menţionat este faptul că firmele au personal propriu, vor fi 40 de oameni iar dacă va fi nevoie, se va recurge la suplimentarea de personal. Termenul limită de finalizare a lucrărilor este de 24 de luni, de la data începerii. Realizarea obiectivului respectiv vizează impulsionarea dezvoltării economice şi a mobilităţii forţei de muncă şi populaţiei din regiune precum şi creşterea gradului de accesibilitate a zonei prin îmbunătăţirea condiţiilor oferite de infrastructura de transport. Potrivit reprezentanţilor Primăriei Târgu-Jiu „prin realizarea modernizării sectorului respectiv se asigură accesul spre zonele care conduc la dezvoltarea econimico-socială”, a precizat directorul tehnic, Marius Ionescu, din cadrul Serviciului Investiţii.

  Te-ar mai putea interesa

  6 COMENTARII

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: