spot_img
19.9 C
Târgu Jiu
luni, octombrie 2, 2023
Altele
  AcasăSocialVino acasă la Brâncuşi!

  Vino acasă la Brâncuşi!

  Vino acasă la Brâncuşi! Nici că putea să sune mai convingător invitaţia făcută de autorităţile judeţului la Bucureşti, în cadrul programului de promovare turistică tuturor iubitorilor de frumos, tradiţii şi cultură. Evenimentul a fost găzduit de Camera de Comerț și Industrie a României, unde, în cadrul unei conferinţe, a fost anunţată înfiinţarea Asociației pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului „Acasă la BrâncușI”.

  Obiectivul principal al Asociaţiei este promovarea zonelor turistice ale judeţului în ţară şi în străinătate, iar prezente la acţiunea de lansare au fost autorităţile locale din Târgu-Jiu, dar şi oficialităţile judeţului, reprezentanţi ai instituţiilor de educaţie şi cultură, din turism, adevăraţi promotori ai imaginii cu care oraşul lui Brâncuşi se mândreşte. Edilul municipiului Târgu-Jiu, Florin Cârciumaru, a susținut o expunere intitulată: „Târgu-Jiu, orașul porților deschise”, iar oportunităţile turistice au fost trecute în revistă de şeful judeţului, Ion Călinoiu. „În primul rând vreau să vă mulţumesc pentru că aţi răspuns invitaţiei de a ne cunoaşte. Am venit să vă vorbim despre locurile pe care noi le numim “acasă” şi când spunem acasă cuprindem întrun singur cuvânt Gorjul nostru cu pământurile lui şi oamenii care îl locuiesc”, a declarat Florin Cârciumaru, primarul municipiului Târgu- Jiu. Prezenţa la lansare ridică standarde pentru promovarea zonei, dar şi obligă la investiţii temeinice, a fost de părere Ion Călinoiu, şeful judeţului. „Rezultatele cred că sunt imediate. Faptul că aici astăzi am fost inspiraţi să ne prezentăm cu Gorjul nostru turistic aşa cum este în faţa specialiştilor din turism, al autorităţilor centrale, a ambasadorilor şi al altor invitaţi din turism din ţară denotă că a fost o conferinţă internaţională şi a lansat promovarea sa turistică. Nu ne putem aştepta la rezultate spectaculoase, cred că mai degrabă ne obligă la investiţii riguroase, la îmbunătăţirea infrastructurii. În plus, s-a făcut o legătură benefică astăzi cu tur-operatorii din Gorj şi din ţară şi au fost foarte mulţi prezenţi”, a declarat Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj.

  Iniţiativă salutată de toţi cei prezenţi

  Au mai fost prezenţi şi Sabin Cornoiu, şeful Salvamont Gorj, Laura Dragu, președintele Asociației Profesionale Patronale de Turism „Gorjul”, Ștefan Popescu, președintele Federației Române de Pescuit Sportiv, Olimpia Bratu, director al Bibliotecii Județene „Christian Tell”, Iani Gârbaciu, reprezentant al Școlii Populare şi Gheorghe Porumbel, director Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului” , cu toţii au adresat vorbe frumoase, apreciative la adresa eforturilor care se fac pentru dezvoltarea Gorjului şi la capitolul turism. Corina Martin, vicepreședintele Asociației Naționale a Agențiilor de Turism din România, a anunţat că pensiunile agroturistice din judeţ au posibiliatea să intre întrun program care valorifică întrun mod inedit ofertele pregătite pentru atragerea turiştilor, “Vacanţa la ţară”. În plus, potenţialul turistic al Gorjului va fi promovat printr-un filmuleţ pe modelul celui care promovează staţiunea Mamaia, dar şi la târguri internaţionale de turism.La evenimentul de la Camera de Comert a fost prezent şi consilierul lui Victor Ponta, Corneliu Vişoianu, care a citit un mesaj din partea premierului, pentru a sublinia importanta şi a aprecia initiative unor astfel de manifestări.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: