spot_img
17 C
Târgu Jiu
sâmbătă, iulie 27, 2024
Altele
    AcasăSportEchipa de baschet CSM Târgu Jiu a evitat clasarea pe ultimul loc...

    Echipa de baschet CSM Târgu Jiu a evitat clasarea pe ultimul loc din campionat

    Echipa de baschet CSM Târgu Jiu s-a impus duminică, 19 mai, și în meciul 4 cu Laguna București, scor 101-84, din play-out-ul Ligii Naționale de Baschet Masculin Getica 95. Cu Adrian Roșu pe bancă, CSM Târgu Jiu a obținut trei victorii consecutive și a câștigat cu 3-1 seria cu Laguna București. Echipa târgujiană a terminat pe locul 17 în Liga Națională. Jalen Dupree a fost cel mai bun marcator al echipei din Târgu Jiu, cu 31 de puncte. În meciul 4 s-a consemnat un nou debut la CSM Târgu Jiu, cel al tânărului baschetbalist gorjean, de doar 16 ani, Rareș Duca.

    CSM Târgu Jiu s-a reinventat pe final de campionat sub comanda lui Adrian Roșu. Chemat de la echipa satelit a clubului, antrenorul Adrian Roșu a reușit să redreseze într-un timp foarte scurt corabia și să dea un nou suflu echipei. 3 victorii din 3 meciuri a obținut Adi Roșu pe final de sezon, echipa reușind în acest fel să câștige seria cu Laguna și să evite ultima poziție în clasament.

    Baschetbaliștii lui Adi Roșu s-au mobilizat exemplar și pentru acest meci, reușind o nouă victorie la peste 100 de puncte. Gazdele au câștigat doar sfertul de debut, dar asta nu a făcut decât să-i motiveze și mai tare pe baschetbaliștii echipei târgujiene, care pe parcursul meciului și-au turat motoarele la maximum, iar CSM Târgu Jiu s-a impus în toate celelalte 3 secvențe ale meciului. După un debut de meci mai slab, băieții lui Roșu au făcut instrucție cu gazdele în sfertul doi, câștigat cu 35-17. Avea să fie sfertul care a făcut diferența din acest meci. Oamenii lui Roșu nu au slăbit presiunea nici în partea secundă. Au câștigat și următoarele două sferturi, iar sirena de final a găsit echipa lui Roșu la +17, scor 101-84.

    „Ne-am fi dorit cu totul altceva pentru acest sezon“

    S-a terminat această serie așa cum ne-am fi dorit de la început. Din păcate pentru noi nu pot spune că a fost un sezon reușit. Am coborât destul de mult în play-out în ceea ce înseamnă rezultatele și evoluțiile. Ne-am fi dorit cu totul altceva pentru acest sezon, însă este un moment de răscruce pentru noi toți. Este bine că am terminat cu o victorie, pentru băieți, pentru moralul lor, pentru bucuria lor de a juca aceste ultime meciuri. Acum trebuie să ne refocusăm pe tot ceea ce înseamnă sezonul viitor”, a spus Claudiu Alionescu, director tehnic CSM Târgu Jiu.

    Pe lângă cele trei victorii consecutive obținute pe banca CSM Târgu Jiu, Adrian Roșu are și meritul de a se uita în pepiniera clubului, de acolo de unde a adus la echipa mare doi tineri jucători gorjeni, talentați și de mare perspectivă, Mihai Filip și Rareș Duca. Nu doar că i-a adus la prima echipă, dar le-a dat și șansa debutului la echipa mare și în Liga Națională. Mihai Filip a și marcat în meciul 4 primele sale puncte din Liga Națională. Fără îndoială a fost un weekend memorabil pentru cei doi tineri baschetbaliști ai clubului, care debutează cu victorie în primul eșalon baschetbalistic al României. Un pas imens pentru viitorul celor doi baschetbaliști gorjeni.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
    error: Content is protected !!