spot_img
25.9 C
Târgu Jiu
sâmbătă, iunie 29, 2024
Altele
    AcasăSportHandbalistă de națională, transferată de CSM Târgu Jiu

    Handbalistă de națională, transferată de CSM Târgu Jiu

    Reprezentanții clubului gorjean au ajuns la un acord cu extrema dreaptă, ucraineanca de 29 de ani, Yevheniia Levchenko. Handbalista din Ucraina a evoluat sezonul trecut la Dacia Mioveni. Levchenko a mai jucat în Liga Florilor și pentru SCM Râmnicu Vâlcea.

    Componentă a naționalei Ucrainei, Yevheniia Levchenko a semnat cu CSM Târgu Jiu pentru sezonul 2024-2025.

    Pentru noul sezon, CSM Târgu Jiu și-a întărit flancul drept cu extrema Yevheniia Levchenko, medaliată cu bronz în Liga Florilor alături de SCM Râmnicu Vâlcea și multiplă campioană a Interligii Ceho-Slovace. Yevheniia Levchenko are la activ 3 sezoane în Liga Florilor. Două sezoane a jucat pentru echipa din Vâlcea (2021-2023) și unul pentru Dacia Mioveni(2023-2024).

    Yevheniia Levchenko s-a născut pe 9 noiembrie 1994, la Zaporojie, în Ucraina. Primul contact cu handbalul a fost la vârsta de 9 ani, la clubul Zaporojie-ZGIA(Școala Sportivă pentru Copii și Tineret din Zaporojie), acolo unde și-a petrecut o bună parte a junioratului. La 17 ani a trecut la echipa Academiei Politehnice de Stat din Zaporojie, apoi la cluburile ucrainene Slavia-Dnepr (2011-2012) și „Real” Nikolaev (2012-2014). După cele 3 sezoane petrecute la nivel de senioare în Ucraina, pentru Levchenko a urmat primul transfer în afara țării. În 2014, Levchenko a semnat cu echipa slovacă Iuventa Michalovce. Cu această echipă, Levchenko a devenit de trei ori campioană a Interligii Ceho-Slovace, competiție de handbal la care participă echipe din Cehia și Slovacia. Tot cu echipa din Michalovce, Levchenko a câștigat de 3 ori Cupa Slovaciei(2015, 2016, 2017). O dată cu transferul la echipa din Slovacia a venit și convocarea la echipa națională a Ucrainei, pentru care evoluează din 2014.

    În 2018 a urmat transferul în Belarus, la gruparea BNTU-BelAZ Minsk, unde a evoluat pe finalul sezonului 2017-2018, timp suficient pentru a-și trece în palmares titlul de campioană a Belarusului, dar și Cupa Belarusului. Cu echipa din Minsk, Yevheniia Levchenko și-a trecut în cont două titluri de vicecampioană(2019, 2020). Din Belarus, Levchenko a trecut în Rusia, la GK Astrahanocika, pentru sezonul 2020-2021. Cu echipa din Rusia a luat bronzul în Cupa Rusiei și a atins sferturile EHF European League(sezonul 2020-2021), competiție în care a reușit 20 de goluri.

    După sezonul petrecut în Rusia, Levchenko a venit în România, la SCM Râmnicu Vâlcea. Două sezoane a jucat pentru gruparea vâlceană, cu care a câștigat medalia de bronz în Liga Florilor (2022) și argintul în Cupa României(2022). Cu echipa vâlceană a ajuns până în sferturile EHF European League în 2021, 2022 și 2023. În 2023 s-a transferat la Dacia Mioveni. După sezonul petrecut la echipa argeșeană, Yevheniia Levchenko, care a primit și titlul de Maestru al Sportului Ucrainian, va bifa al 4-lea sezon consecutiv în Liga Florilor după ce a semnat cu CSM Târgu Jiu.

    „Aici se joacă un handbal bun, în echipă și în viteză“

    Yevheniia Levchenko a spus că va fi o nouă provocare să joace pentru echipa CSM Târgu Jiu: „Este adevărat, pentru mine transferul la Târgu Jiu este o nouă provocare, atât din punct de vedere al echipei, cât și din punct de vedere al obiectivului din acest sezon. Și anul trecut a existat interes pentru un acord între mine și echipa din Târgu Jiu, dar până la urmă am semnat un contract cu Dacia Mioveni. Am ales să vin la Târgu Jiu pentru că aici este un club cu ambiție. Aici se joacă un handbal bun, în echipă și în viteză. Există și disciplină, iar acestea sunt componente importante ale victoriei. Vin la Târgu Jiu cu gândul de a ajuta la realizarea obiectivelor clubului, pentru o nouă provocare în cariera mea, pentru echipă și pentru cât mai multe victorii“.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
    error: Content is protected !!