spot_img
9.7 C
Târgu Jiu
duminică, aprilie 28, 2024
Altele
    AcasăSportLegendă a fotbalului german, Franz Beckenbauer s-a stins din viață

    Legendă a fotbalului german, Franz Beckenbauer s-a stins din viață

    O emblemă a fotbalului german, Franz Beckenbauer, a plecat dintre noi duminică, la 78 de ani, după o perioadă îndelungată de luptă cu diverse probleme de sănătate.

    Franz Beckenbauer a părăsit această lume la vârsta de 78 de ani. În calitate de campion mondial atât ca jucător (în 1974), cât și ca antrenor (în 1990), el a realizat o performanță remarcabilă, fiind în compania unor mari nume precum brazilianul Mario Zagallo (decédat pe 6 ianuarie 2024) și francezul Didier Deschamps.

    Potrivit informațiilor furnizate de Bild, sănătatea lui Beckenbauer s-a deteriorat începând cu anul 2015, în urma tragicului deces al fiului său Stephan. Legendă a fotbalului, Beckenbauer suferea de Parkinson asociat cu demență, avea probleme cardiace și trecuse printr-un infarct ocular.

    Familia „Der Kaiser” a transmis cu durere: „Cu profundă tristețe vă informăm că Franz Beckenbauer s-a stins din viață în liniște ieri, duminică, înconjurat de familia sa. Vă rugăm să plângeți în tăcere și să vă abțineți de la orice întrebare.”

    Considerat unul dintre cei mai buni fotbaliști din toate timpurile, Beckenbauer, un fundaș central talentat, a înscris 14 goluri în cele 103 de meciuri jucate pentru echipa națională între anii 1965 și 1977.

    În noul documentar „Beckenbauer”, Walter (fratele lui Franz) a dezvăluit: „Dacă aș spune că este bine, aș minți, iar mie nu-mi place să mint. Nu se simte bine.”

    Înaintea Cupei Mondiale din 2022 din Qatar, Franz Beckenbauer a comunicat că nu poate participa din cauza lipsei vederii la ochiul drept, afectat de un atac similar cu infarctul cardiac: „Am avut un așa-numit atac de cord la un ochi. Din nefericire, nu pot vedea nimic cu ochiul drept și trebuie să am grijă de inima mea.”

    Cu o absență totală din mass-media începând din aprilie, din cauza agravării stării sale de sănătate, Der Spiegel, un ziar german, a tras un semnal de alarmă la sfârșitul anului 2023, avertizând că orice manifestare emoțională ar putea pune în „pericol grav” sănătatea clinică a Kaiserului. Starea sa s-a deteriorat semnificativ, afectându-i atât judecata, cât și memoria, fără a oferi vreo perspectivă de ameliorare, conform News.ro.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: