spot_img
18.5 C
Târgu Jiu
duminică, septembrie 8, 2024
Altele
    AcasăSportMedalii de argint la o competiție națională câștigate de două sportive de...

    Medalii de argint la o competiție națională câștigate de două sportive de la CSM Târgu Jiu

    Delegația CSM Târgu Jiu s-a întors de la Cupa României de box feminin pentru tineret, junioare și senioare, cu două medalii de argint. Performanța a fost obținută de junioarele Alisia Bîrzava, la categoria 48 de kilograme, și debutanta Mădălina Matraș, la categoria 64 de kilograme, sportive pregătite de antrenorii Petrișor Gănănău și Adrian Motorga.

    Competiția s-a disputat în perioada 3-8 iulie, la Craiova.

    Alisia Bîrzava, sportivă care se antrenează de mai bine de doi ani de zile la CSM Târgu Jiu sub îndrumarea fostului campion Petrișor Gănănău, a confirmat forma ascendentă din ultima perioadă și a urcat pe podiumul Cupei României, la junioare. Gorjeanca de 15 ani, componentă a lotului național de junioare al României a cucerit argintul la categoria 48 de kilograme. Alisia, care a reprezentat România la Campionatul European de Junioare din Bosnia Herțegovina, a fost foarte aproape de medalia de aur. A pierdut la puncte în fața Denisei Duță de la Steaua București. Ambițioasa pugilistă de la Târgu Jiu nu s-a împăcat cu acest rezultat, pentru că o ușoară accidentare și starea de oboseală acumulată în ultima perioadă au împiedicat-o să boxeze la capacitate maximă în finală. Rezultatul ei este însă unul excepțional. Are în spate o muncă uriașă, cu sute de antrenamente, școală, și drumuri lungi la diferite competiții la care a reprezentat cu succes boxul feminin gorjean. Felicitări, Alisia! Și antrenorul Petrișor Gănănău este mândru de performanța elevei sale.

    „Sunt mândru de ea“

    Petrișor Gănănău, antrenor secția de box a CSM Târgu Jiu, a spus că Alisia a dat dovadă de curaj în luptele pe care le-a avut: „Alisia s-a descurcat foarte bine, a dat dovada de curaj, încredere, iar eu sunt mândru de ea. Acum o să-i dau o pauză, pentru că merită din plin, ea reprezentând România și la Campionatul European din Bosnia Herzegovina. Ne vom întoarce în curând în sala de antrenamente, pentru a pregăti următoarele competiții, unde sunt sigur că Alisia va urca pe podium. Cu siguranță, performanțele vor veni pe măsura muncii noastre. Vreau să mulțumesc conducerii clubului și domnului director Robert Bălăeț pentru toată susținerea”.

    Mădălina Matraș, cealaltă reprezentantă a CSM Târgu Jiu la Cupa României, în vârstă de doar 14 ani, sportivă pregătită de antrenorul Adrian Motorga, a reușit să câștige medalia de argint la cadete, la categoria 64 de kilograme. Talentata sportivă de la Târgu Jiu, aflată în premieră la Cupa României, a reușit să ajungă în finala competiției, un rezultat excepțional, dacă ținem cont că Mădălina practică boxul de foarte puțin timp. Performanța ei este cu atât mai importantă, cu cât antrenamentele intense au început abia la începutul acestui an.

    ”Mădălina practică boxul de puțin timp, cu antrenamente intensive de la începutul acestui an. Iubește foarte mult acest sport, este talentată, ambițioasă și muncește foarte mult la antrenamente”,  a spus Adrian Motorga, antrenor secția de box a CSM Târgu Jiu.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!