spot_img
15.2 C
Târgu Jiu
duminică, septembrie 29, 2024
Altele
    AcasăNews AlertS-a tras cortina la Energia!

    S-a tras cortina la Energia!

    Gorjenii au terminat sezonul pe locul 5 în Liga Naţională

    ENERGIA: Şelaru, Antonaru – Mihai Asoltanei 11 goluri, Laurenţiu Dinescu 9g, Dorin Dragnea 7g, Florin Acatrinei 4g, Darius Apolzan 2g, Dan Ilieş 1g, Paul Giotoiu 1g, Răzvan Mledenciu 1g, Vali Popescu, Ionuţ Mazilu. Antrenor: Liviu Andrieş.

    DINAMO: Darius Makaria, Ştefan Ene, Florin Dragomir – Ciprian Şandru 8 goluri, Adrian Chiruţ 5g, Marian Răpciugă 4g, Nicolae Florin 3g, Răzvan Răpciugă 2g, Dan Savenco 2g, Cătălin Băluţ 2g, Alexandru Dimache 1g, Liviu Mironescu 1g, Laurenţiu Niţu 1g, George Neacşu 1g, Mihai Cojocea, Relu Druţu. Antrenor: Sebastian Bota.

    Sala Sporturilor din Târgu-Jiu, spectatori: 150.

    Au arbitrat: Ioan Barbu şi Gabriel Badiu (Cluj)

    Observator: Octavian Pripas.

    Handbaliştii de la Energia au fost la un pas de ocuparea unui loc de cupă europeană, dar obiectivul a fost ratat. Gorjenii au terminat sezonul pe locul 5, primul de sub poziţiile de cupe europene, aşa că faţă de clasamentul la finalul sezonului regulat au „retrogradat” o poziţie. „Dacă se termina campionatul după sezonul regulat eram pe locul 4, un loc 4 care ne oferea şansa de a juca în cupele europene”, a comentat Liviu Andrieş. Aşa, oltenii se mulţumesc şi cu acest loc 5. „Din păcate nu ne-am îndeplinit acel obiectiv, pe care ni l-am asumat pe parcursul campionatului, acela de a prinde un loc de cupă europeană”, a mai comentat Andrieş.

    Defilare la final

    Ceea ce trebuia să fie o sărbătoare s-a transformat într-un meci fără miză şi care s-a jucat pentru că trebuia să se joace. Meciul dintre Energia şi Dinamo a fost unul în care s-a jucat locul 5 din Liga Naţională, însă un loc nepremiat. Gorjenii au încheiat cu o victorie acest sezon, a fost 36-30, victorie în faţa lui Dinamo care nu a adus o prea mare bucurie în tabăra Energiei. A fost un meci controlat de la un capăt la altul de Energia, gorjenii au avut 19-14 la pauză, iar apoi în partea a doua chiar şi 30-20, o diferenţă de 10 goluri care spune totul despre cum s-a jucat. Având mai mulţi jucători într-o formă sportivă bună, gorjenii nu puteau rata victoria. Astfel, Asoltanei a fost cel mai bun marcator al meciului cu 11 goluri, urmat de Dinescu cu 9 goluri dar şi de Dragnea cu 7 goluri. Nu trebuie uitat nici portarul Şelaru care a avut foarte multe parade între buturile oltenilor.

    Şedinţă după victorie

    După un astfel de meci care din păcate nu a atras şi un număr mare de spectatori, Energia şi-a consolidat locul 5 din clasament. Ei bine, acest succes din ultima etapă a campionatului nu i-a scăpat pe handbalişti de criticile conducerii, Andrei Maioreanu şi Laurenţiu Răuţ certându-i pe jucători în vestiar mai bine de o oră pentru ratarea obiectivului. Antrenorul Liviu Andrieş a făcut o scurtă radiografie a ultimei etape. „Din fericire am încheiat un sezon destul de lung şi de greu cu o victorie împotriva celor de la Dinamo. Am reuşit să facem un joc bun la final de campionat. Îmi era frică de acest meci, şi asta pentru că veneam după meciul pierdut la Odorhei, şi pentru că băieţii, având şi mulţi accidentaţi în echipă, nu se mai motivează. Din fericire am jucat bine, ne-am apărat bine şi am câştigat. Vreau să-mi felicit jucătorii pentru tot ceea ce au realizat în acest sezon. Aş vrea să le mulţumesc şi celor din stafful echipei, celor din conducere, suporterilor şi tuturor celor care au fost alături de această echipă. Mulţumim şi finanţatorilor pentru că au avut încredere în noi şi pentru că susţin această echipă, pentru că datorită lor existăm. Trebuie să ţinem cont şi că am avut meciuri bune în acest sezon, cu care am reuşit să-i bucurăm pe suporterii noştri. Sper ca pe viitor să continuăm să avem acele jocuri bune şi să avem rezultate mult mai bune decât în acest an”, a declarat Andrieş.

    Regrete pentru Asoltanei

    Acest meci cu Dinamo a fost ultimul pentru Asoltenei în tricoul Energiei. Extrema va merge din vară chiar la Dinamo, în poarta căreia a şi marcat 11 goluri. Astfel, gorjenii îl regretă pe Asoltanei, dar speră să dea lovitura cu un alt jucător. „Din păcate, Asoltanei pleacă de la Energia. Este un jucător foarte bun, ne pare rău că l-am pierdut. El a ales să continue la Dinamo. A ales să plece în Bucureşti în special pentru familia sa. Îi mulţumim pentru ce a făcut la Energia. Ne pare rău că l-am pierdut, dar viaţa merge mai departe. Trebuie să găsim alt jucător care să fie pe postul lui, să joace la fel de bine, poate chiar mai bine”, a mai spus Andrieş.

    Articolul precedent
    Articolul următor
    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!