spot_img
23.7 C
Târgu Jiu
sâmbătă, septembrie 21, 2024
Altele
    AcasăNews AlertEnergia, misiune dificilă în Europa

    Energia, misiune dificilă în Europa

    Gorjenii vor da piept cu două vicecampioane şi cu o echipă care a jucat constant în competiţiile europene

    Când eşti la debut în Europa nu poţi emite prea multe pretenţii. Aşa şi cu baschetbaliştii de la Energia care în această toamnă vor juca pentru prima dată în cupele europene, în EuroChallenge, o competiţie tare şi în care experienţa poate face diferenţa. Gorjenii de la Energia vor da piept cu vicecampioana Bulgariei, Lukoil Sofia, o echipă care în ultimul deceniu a dominat într-un mod autoritar baschetul din ţara vecină şi care are prima şansă la câştigarea acestei grupe. O altă echipă tare este Tartu Rock, vicecampioană a Estoniei, echipă care şi ea are un palmares bogat. La prima vedere pare o afacere în doi în această grupă între bulgari şi estonieni, Energia şi Egis Kormend din Ungaria urmând să se bată pentru locul 3. Dar, orice calcul poate fi dat peste cap, aşa că Energia crede în şansa ei până la capăt.

    Energia, cenuşăreasa grupei

    Din păcate, analizând vitrina cu trofee a celor patru echipe se observă că Energia are cea mai slabă reprezentaţie de trofee, o singură cupă naţională, Cupa României câştigată în sezonul trecut. Nu întâmplător, Energia este şi singura echipă din această grupă B a EuroChallenge care se află la debut în Europa. Ei bine, cea mai bogată echipă la nivel de trofee este Lukoil Sofia. „Această echipă din Bulgaria cu care jucăm este un fel de Asesoft din Bulgaria”, spune Dan Cumpănaşu. Acesta are şi argumente, Lukoil câştigând 23 de campionate în Bulgaria şi alte 11 Cupe ale Bulgariei. A doua favorită a grupei pe hârtie este vicecampioana Estoniei, Tartu Rock care a câştigat şase campionate şui cupe ale Estoniei. Interesant este că în ultimii 12 ani, Tartu Rock a participat de zece ori în competiţiile internaţionale. Superiori la trofee ne sunt şi ungurii de la Egis Kormend. Aceştia au câştigat de-a lungul timpului trei campionate şi trei cupe ale Ungariei, însă aceste date statistice vor conta prea puţin la ora de start a partidelor. Atunci va conta care echipă este mai pregătită, mai valoroasă şi de ce nu care echipă este mai norocoasă.

    Acelaşi debut ca şi la fotbal

    Cei de la Energia vor debuta în Europa pe teren propriu contra echipei din Estoinia, Tartu Rock. Interesant este faptul că anul trecut echipa de fotbal Pandurii a debutat în cupele europene tot contra unei echipe din Estonia, Levadia Tallin de care a şi trecut mai departe. Acum, baschetbaliştii gorjeni vor da tot la debutul în Europa de estonieni, aşa că nu ar fi rău ca şi aceştia să-i copieze pe fotbalişti şi de ce nu să aibă o experienţă lungă în competiţia europeană. „Debutăm cu estonienii acasă, ar fi bine dacă am reuşi victoria”, a declarat Dan Cumpănaşu, şeful secţiei de baschet de la Energia.

    Programul meciurilor din EuroChallenge:
    4 noiembrie: Energia – Tartu Rock
    11 noiembrie: Kormend – Energia
    18 noiembrie: Energia – Lukoil Sofia
    2 decembrie: Tartu Rock – Energia
    9 decembrie: Energia – Kormend
    16 decembrie: Lukoil Sofia – Energia

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!