spot_img
16.5 C
Târgu Jiu
duminică, septembrie 29, 2024
Altele
    AcasăNews AlertZile decisive la Energia!

    Zile decisive la Energia!

    Dan Cumpănașu spune: „Până la finalul acestei luni așteptăm răspunsurile jucătorilor doriți de noi”

    După ce în sezonul trecut echipa de baschet Energia a impresionat atât în România cât și în Europa, așteptările sunt mari și pentru stagiunea viitoare. Gorjenii vor să urce în clasamentul Ligii Naționale, să îmbunătățească acest loc 3 ocupat în stagiunea trecută, în timp ce în cupele europene speră să urce din nou în top 16. Și pentru a avea din nou succes, gorjenii trebuie să-și facă o echipă competitivă, puternică și omogenă. Și cum omogenitatea este importantă în cadrul oricărei echipe, cei de la energia vor să păstreze câți mai mulți jucători din vechea gardă. Darby a fost primul care a anunțat că pleacă, Tal Karpelesz a plecat și el, îl urmează și Milosevic, așa că oltenii trag speranțe ca Watson și Troupe să continue. Cei doi au termen până la finalul lunii să anunțe ce vor face.

    sport-02-19

    Planul A și planul B

    Președintele secției de baschet, Dan Cumpănașu a anunțat pe siteul oficial al echipei că așteaptă până la finalul lunii răspunsurile lui Watson și Troupe. „Am stabilit un termen, între 20 și 30 iunie, timp în care vom discuta din nou cu ei pentru a vedea dacă doresc să continue cu Energia și eventual să intrăm într-un proces de negociere cu fiecare dintre ei. Nu știm la momentul actual dacă vor accepta sau nu ceea ce le-am oferit. Îmi doresc din tot sufletul și sper să pot să-i conving pe Watson și Porter Troupe. Sunt sigur că vor avea oferte mult mai bune decât la Energia, dar noi mizăm și pe faptul că aici la Târgu-Jiu sunt apreciați și iubiți de publicul iubitor de baschet. Poate și acest aspect va conta în decizia lor de reveni la Târgu-Jiu”, a comentat Dan Cumpănașu. Gorjenii au și un plan B. „Este destul de delicată situația, dar sperăm să-i convingem. În condițiile în care nu vom reuși să-i păstrăm pe cei pe care-i dorim, trebuie să facem o echipă valoroasă care să continue performanțele realizate în sezonul anterior. Performanțe care ne obligă”, a mai punctat Cumpănașu pe site-ul echipei Energiei.

    Tal și Milo pe alte cărări

    Doi dintre cei mai importanți jucători ai Energiei, Tal Karpelesz și Nemanja Milosevic și-au încheiat socotelile cu Energia. „Tal Karpelesz a fost și el ofertat, dar se pare că vrea să joace în prima ligă din Israel. Tal ne-a spus că nu ne poate da un răspuns până în luna august. Este un termen destul de lung pentru noi și nu suntem dispuși să așteptăm până atunci, așa că cel mai probabil nici Tal Karpelesz nu va mai face parte din lotul pentru viitorul sezon. Din acest considerent am căutat să încheiem contracte cu jucători români, care ne pot ajuta în sezonul următor și care pot să compenseze plecarea lui Tal Karpelesz”, a spus Cumpănașu.
    În ceea ce-l privește pe Milosevic , acesta vrea să facă o schimbare în viața lui, așa că își dorește să joace în alt campionat. Deși în discuția purtată cu antrenorul Constantinides, jucătorul a spus că nu banii au contat în alegerea făcută, e clar că partea financiară a fost unul din argumentele pentru care jucătorul a ales să plece.

    Negocieri avansate cu un sârb

    Gorjenii au și început să încerce să umple golurile lăsate de cei care au plecat. În locul lui Tal a fost adus Guțoaia, iar în locul lui Milosevic este dorit un jucător sârb. Alesul este Lazar Radosavljevic , jucător născut pe 9 aprilie 1990, de 2.04 metri și 99 de kilograme, poziția 4. Trebuie spus că acest jucător a fost antrenat de Constantinides în Cipru la Apoel Nicossia.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!