spot_img
15.6 C
Târgu Jiu
duminică, septembrie 22, 2024
Altele
    AcasăNews AlertAi o idee de afaceri? Cum poți obține FONDURI NERAMBURSABILE

    Ai o idee de afaceri? Cum poți obține FONDURI NERAMBURSABILE

    O bună ocazie să începeți o afacere cu sprijin financiar de la UE. A început sesiunea de depunere a proiectelor pentru mici afaceri non-agricole. Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a publicat ghidurile finale pentru antreprenorii care pot înființa sau moderniza afaceri non-agricole în spațiul rural, informează fonduri-europene.eu. Proiectele se pot depune online pe pagina principală de internet a AFIR (www.afir.info), până la data și ora menționate în anunțul de primire a proiectelor.

    Bugetul disponibil a fost stabilit astfel:

    • 18,3 milioane de euro pentru înființarea de activități non-agricole în spațiul rural, (submăsura PNDR 6.2);
    • 35 de milioane de euro pentru înființarea și dezvoltarea unor activități non-agricole în spațiul rural (submăsura PNDR 6.4).

    Depunerea proiectelor a început

    Cele două linii de finanțare destinate activităților non-agricole în spațiul rural au fost deschise din 3 mai 2017, ora 09:00.

    Se acordă finanțare nerambusabilă pentru înființarea unor activități non-agricole în spațiul rural, iar ajutorul nerambursabil ajunge la 70.000 de euro, fără contribuție proprie. Pentru înființarea și dezvoltarea unor noi activități în spațiul rural, finanțarea nerambursabilă este de cel mult 200.000 de euro, cu o contribuție proprie de cel puțin 10%.

    Ce afaceri au prioritate

    Cele mai mari șanse de finanțare în anul 2017 le vor avea investițiile făcute în servicii din sectoarele cu potențial de creștere: servicii medicale, sanitar-veterinare; agroturism, parcuri pentru rulote, campinguri și tabere.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!