spot_img
12.5 C
Târgu Jiu
sâmbătă, septembrie 21, 2024
Altele
    AcasăActualitateItalienii, interesaţi de turismul din Gorj

    Italienii, interesaţi de turismul din Gorj

    O delegaţie de italieni va efectua gratis pentru Consiliul Judeţean studii de fezabilitate privind modernizarea infrastructurii pentru dezvoltarea turismului şi culturii în Gorj. Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, a precizat că specialişti în consultanţă şi arhitectură vor afla, în aceste zile, care va fi potenţialul turistic şi cultural în judeţul nostru, în urma reabilitării a două drumuri judeţene. Călinoiu speră ca în urma acestor analize Consiliul Judeţean să obţină proiecte de dezvoltare a infrastructurii cu fonduri europene.

    O delegaţie formată din specialişti din Roma este aşteptată, astăzi, la Consiliul Judeţean Gorj pentru a-i ajuta pe cei din aparatul administrativ să realizeze analize şi studii de fezabilitate în vederea dezvoltării turismului şi culturii. Ca urmare a unui protocol de înţelegere încheiat, în vară, cu italienii în vederea dezvoltării schimburilor tehnologice culturale şi activităţile profesionale, Consiliul Judeţean Gorj a trecut la planificarea unor studii de fezabilitate pentru infrastructură. Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, a declarat că delegaţia din Italia va efectua studii de fezabilitate pe drumul judeţean 671 Padeş- Valea Mare- Izvoarele Cernei, dar şi pe DJ 664 Schela care face legătura cu judeţul Hunedoara. Autorităţile judeţene au în vedere dezvoltarea domeniilor cultural-turistic în judeţul nostru. După realizarea acestor studii, Consiliul Judeţean va putea accesa proiecte cu finanţări europene.

    Italienii le dau lecţii celor din Consiliul Judeţean

    Studiile de fezabilitate vor fi efectuate gratis de către italieni. „Trebuie să punem accent pe dezvoltarea turismului şi culturii, dar mai ales trebuie să atragem finanţări extrabugetare pentru dezvoltarea zonelor cu potenţial. Delegaţia de italieni e formată din specialişti în arhitectură, ingineri şi consultanţă care, alături de specialiştii din Consiliul Judeţean în drumuri, turism şi cultură, vor realiza, în aceste zile, vizita în teren pentru materializarea studiului de fezabilitate necesar obţinerii de fonduri pe programe europene 2013-2020 şi nu în ultimul rând de obţinerea unor finanţări prin parteneriate publice-private. Studiul efectuat de italieni şi profesioniştii din Consiliu vor fi făcute fără a implica anumite costuri”, a mai declarat Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!