spot_img
17.8 C
Târgu Jiu
luni, octombrie 7, 2024
Altele
    AcasăEconomicSindicalist: Deputații Weber și cu Manta au promis că vor veni cu...

    Sindicalist: Deputații Weber și cu Manta au promis că vor veni cu amendamente la noua lege

    Un sindicalist din cadrul Complexului Energetic Oltenia susține că parlamentarii de Gorj, Mihai Weber și Claudiu Manta, vor depune amendamente în așa fel ca actul normativ care modifică Legea 197 din 2021 să fie unul funcțional. Președintele Sindicatului Solidaritatea 2013 de la Cariera Minieră Lupoaia, Nicu Bunoaica, a declarat că are promisiunea liderului PSD Gorj, deputatul Mihai Weber, că legea va fi amendată și adoptată până în luna februarie a anului viitor.

    „Am stat de vorbă cu amândoi și au spus că se vor implica pentru a avea adoptată această lege care modifică Legea 197 și să nu fie aceeași poveste ca până acum. Domnul Weber și-a dat cuvântul de onoare în fața mea că legea va fi adoptată de Camera Deputaților și va merge la promulgare. Eu sper să fie una făcută cum trebuie și să nu mai existe niciun fel de lucruri care să fie supuse interpretării și să se aplice angajaților din domeniul energetic și în special celor din Complexul Energetic Oltenia. Oamenii mai așteaptă două luni de zile, dar este clar că nu mai au puterea de a lucra în condițiile respective. Nu mai numărăm morții anual, acum îi numărăm lunar sau mai des”, a declarat Nicu Bunoaica, liderul Sindicatului Solidaritatea 2013 de la Cariera Lupoaia, din Bazinul Minier Motru.

    Actul normativ la care face trimitere sindicalistul din Gorj a ajuns la Camera Deputaților, după ce a trecut de Senat. Este însă nevoie de câteva amendamente pentru ca legea să poată fi aplicată fără sincope sau interpretată în funcție de cine o citește. Legea 197 din 2021 este în vigoare din luna august a acestui an, însă introduce condiții speciale de muncă, începând tot cu luna august și nu retroactiv. Prin urmare, nu a fost luată în considerare de către casele de pensii, când angajații Complexului Energetic Oltenia au depus cereri în vederea pensionării. Toate cererile au fost respinse și au rămas definitive. Doar aproape 200 de persoane au contestat în instanță deciziile de respingere emise de casele de pensii. Angajații care au lucrat în condiții speciale speră să poată să iasă la pensie la 52 de ani, deci să beneficieze de o reducere cu 13 ani a vârstei de pensionare.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!