spot_img
15 C
Târgu Jiu
marți, aprilie 30, 2024
Altele
    AcasăNationalSecretele cafelei

    Secretele cafelei

    Ce reprezintă cafeaua pentru voi? Pentru unii cafeaua este doar o băutură de culoare neagră cu conținut ridicat de cofeină și care se obține din boabe de cafea prăjită și măcinată.

    Însă pentru mulți alții, cafeaua reprezintă savoarea dimineții, reprezintă un întreg ritual de trezire și revigorare, reprezintă motivul de a ieși în oraș cu prietenii. Majoritatea americanilor consumă cel puțin o ceașcă de cafea în fiecare zi. Însă unii ajung să bea în medie trei căni de cafea.

    Cafeaua a ajuns să câștige tot mai mult în popularitate grație noilor rețete scoase la vânzare, cum ar fi latte, cappuccino și flat white. Probabil cu toții am băut cel puțin o cafea sub diferite forme, dar câte știm cu adevărat despre băutura care face parte din viața noastră în fiecare zi?

    Să încercăm să-i oferim cafelei o definiție: cafeaua este o băutură preparată cu apă fierbinte / clocotită și boabe de cafea prăjite și măcinate. Boabele de cafea provin de la arborii de cafea, care se regăsesc în țări precum Columbia, Brazilia, India, Guatemala, Vietnam sau Indonezia.

    Cafeaua are un gust ușor amărui și este acidă, fiind a doua cea mai populară băutură din lume, după ceai, fără a se lua în calcul și apa potabilă. Se știe că această licoare magică are numeroase beneficii asupra sănătății noastre.

    În lume există mai multe soiuri de cafea și anici nu ne referim la rețetele cafelei pe care le regăsim în cluburi, baruri, cafenele sau cele preparate acasă. Preponderent, când vorbim de boabele de cafea, menționăm Arabica și Robusta. La nivel global, cafeaua Arabica este cea mai populară datorită calității ei. Cafeaua obținută din boabe de cafea Arabica este fină, aromată, cremoasă, cu mai multă aciditate, dar și mai scumpă.

    Cafeaua Robusta este mai amară, conține mai multă cofeină, ceea ce o face să fie mai aspră. Majoritatea consumatorilor de cafea preferă cafeaua Arabica în detrimentul cafelei Robusta și este lesne de înțeles.

    În prepararea cafelei contează foarte mult calitatea boabelor de cafea, proveniența lor, tipul, dar și modul de prăjire și măcinare. Există trei tipuri de măcinare: light, medium și dark. Dacă doriți o cafea făcută din boabe ușor prăjite, să știți că aceasta va avea o aciditate mai mare și o aromă mai ușoară. Cafeaua prăjită mediu oferă o aromă mai intensă. În schimb cafeaua prăjită dark oferă o aromă și mai puternică, dar și un gust mai amar, în schimb aciditatea e mai scăzută. Însă, indiferent de modul de prăjire, cafeaua își păstrează gradul de cofeină.

    Mulți dintre noi alegem să consumăm o ceașcă (sau mai multe) de cafea pentru energie, pentru că ne place gustul, pentru că asociem consumul de cafea cu diferite alte obiceiuri și ritualuri matinale sau pe decursul zilei.

    Este important să savurăm cafeaua, să-i oferim toată atenția pentru a ne bucura de ea. Unii preferă să o consume la micul dejun, alții preferă să consume cafeaua în drum spre serviciu, unii poate vor să savureze o cafea în timp ce testează un casino nou și se bucură de runde gratuite fără depunere. Fiecare cu pasiunile și dorințele învăluite în cafea.

    Cert este că această băutură magică vine la pachet cu numeroase beneficii pentru organism, pentru sănătate. Cafeaua conține vitamine precum B2 și B3, conține minerale precum potasiu și magneziu, dar și antioxidanți puternici.

    Conform unor studii, consumatorii de cafea au un risc de mai mic cu 10% de a face diabet de tip 2, împreună cu riscuri mai mici de sindrom metabolic și boli cardiovasculare. Consumul zilnic de cafea pare să contribuie și la scăderea riscului de depresie.

    O ceașcă de cafea bine preparată vă poate schimba starea de spirit și chiar vă oferă un tunos pozitiv și energie.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: