spot_img
Altele
    AcasăNationalUn deținut român ar putea fi primul eutanasiat din Spania

    Un deținut român ar putea fi primul eutanasiat din Spania

    bitpress.ro
    Tribunalul din Tarragona a confirmat prima eutanasie a unui deținut în Spania. Românul Marian Eugen Sabău are dreptul de a muri, au decis joi, 4 august, trei judecători spanioli, într-o deliberare cu ușile închise. Bărbatul va deveni, astfel, primul deținut din Spania care are dreptul la o moarte demnă, de la intrarea în vigoare a legii eutanasiei, în urmă cu un an, scrie ziarulromânesc.es., citat de bitpress.ro.

    Judecătorii au aprobat cererea avocatului românului Marian Eugen Sabău, fostul angajat al firmei de securitate Securitas, care și-a împușcat mai mulți foști colegi și a fost rănit de polițiști în timpul arestării. Inculpatul ceruse eutanasierea din moment ce, în urma împușcăturii, a devenit tetraplegic. Magistrații au concluzionat, joi, că dreptul lui Marian Eugen Sabău de a muri asistat trebuie să prevaleze asupra dreptului la ocrotire judiciară efectivă a victimelor.

    Sabău, spun judecătorii, se află în condiții grave de sănătate. Are „suferințe fizice și psihice constante, fără posibilități de alinare” și o speranță de viață „limitată”. Prezența sa pe banca acuzaților„ar reprezenta o afectare intolerabilă a demnității și integrității sale fizice și morale”, subliniază magistraţii.

    Marian Eugen Sabău, în vârstă de 46 de ani, este acuzat de mai multe infracțiuni de tentativă de omor. El a fost internat din decembrie, anul trecut, pentru o leziune a măduvei spinării, după ce a fost împușcat de polițiști. Practic, nu a ajuns în închisoare, pentru că nu a putut părăsi niciodată spitalul.

    Eutanasierea lui Marian Eugen Sabău a avut atât avizul medicilor săi, cât și pe cel al comisiei de evaluare formată din avocați, medici și experți în bioetică. Instanța a subliniat că înțelege „disconfortul” și starea de nemulțumire a victimelor. A reamintit totuși că nu există dreptul la pedeapsă și că dorința lui Marian Eugen Sabău este de a muri cu demnitate.

    Agentul de securitate din Tarragona era pasionat de arme și membru al unui club de tir. El și-a împușcat foștii colegi și un polițist, pe 14 decembrie 2021, după ce firma a decis să-l concedieze din cauza unui conflict de muncă și a „caracterului său dificil”.

    La rândul său, bărbatul a susținut că a trăit „un iad” la serviciu și că șefii i-au făcut „viața imposibilă”. El și-a pus o perucă și s-a dus să își facă singur dreptate, cu pistolul în mână.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: