spot_img
8.5 C
Târgu Jiu
duminică, decembrie 3, 2023
Altele
  AcasăNationalUn deținut român ar putea fi primul eutanasiat din Spania

  Un deținut român ar putea fi primul eutanasiat din Spania

  bitpress.ro
  Tribunalul din Tarragona a confirmat prima eutanasie a unui deținut în Spania. Românul Marian Eugen Sabău are dreptul de a muri, au decis joi, 4 august, trei judecători spanioli, într-o deliberare cu ușile închise. Bărbatul va deveni, astfel, primul deținut din Spania care are dreptul la o moarte demnă, de la intrarea în vigoare a legii eutanasiei, în urmă cu un an, scrie ziarulromânesc.es., citat de bitpress.ro.

  Judecătorii au aprobat cererea avocatului românului Marian Eugen Sabău, fostul angajat al firmei de securitate Securitas, care și-a împușcat mai mulți foști colegi și a fost rănit de polițiști în timpul arestării. Inculpatul ceruse eutanasierea din moment ce, în urma împușcăturii, a devenit tetraplegic. Magistrații au concluzionat, joi, că dreptul lui Marian Eugen Sabău de a muri asistat trebuie să prevaleze asupra dreptului la ocrotire judiciară efectivă a victimelor.

  Sabău, spun judecătorii, se află în condiții grave de sănătate. Are „suferințe fizice și psihice constante, fără posibilități de alinare” și o speranță de viață „limitată”. Prezența sa pe banca acuzaților„ar reprezenta o afectare intolerabilă a demnității și integrității sale fizice și morale”, subliniază magistraţii.

  Marian Eugen Sabău, în vârstă de 46 de ani, este acuzat de mai multe infracțiuni de tentativă de omor. El a fost internat din decembrie, anul trecut, pentru o leziune a măduvei spinării, după ce a fost împușcat de polițiști. Practic, nu a ajuns în închisoare, pentru că nu a putut părăsi niciodată spitalul.

  Eutanasierea lui Marian Eugen Sabău a avut atât avizul medicilor săi, cât și pe cel al comisiei de evaluare formată din avocați, medici și experți în bioetică. Instanța a subliniat că înțelege „disconfortul” și starea de nemulțumire a victimelor. A reamintit totuși că nu există dreptul la pedeapsă și că dorința lui Marian Eugen Sabău este de a muri cu demnitate.

  Agentul de securitate din Tarragona era pasionat de arme și membru al unui club de tir. El și-a împușcat foștii colegi și un polițist, pe 14 decembrie 2021, după ce firma a decis să-l concedieze din cauza unui conflict de muncă și a „caracterului său dificil”.

  La rândul său, bărbatul a susținut că a trăit „un iad” la serviciu și că șefii i-au făcut „viața imposibilă”. El și-a pus o perucă și s-a dus să își facă singur dreptate, cu pistolul în mână.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: