spot_img
12.5 C
Târgu Jiu
marți, aprilie 30, 2024
Altele
    AcasăExterneParlamentul European a votat rezoluţia care cere aderarea României la spaţiul Schengen

    Parlamentul European a votat rezoluţia care cere aderarea României la spaţiul Schengen

    Parlamentul European a votat marţi rezoluţia prin care se cere aderarea României la spaţiul Schengen, anunță news.ro.

    Rezoluţia a fost adoptată cu 547 de voturi pentru, 49 împotrivă şi 43 abţineri. Acest rezultat arată că aderarea ţării noastre la spaţiul Schengen este susţinută de europarlamentari din toate colţurile Uniunii Europene şi din toate grupurile politice proeuropene.

    Dan Nica, liderul Delegaţiei PSD din Parlamentul European, a declarat că rezoluţia votată astăzi de forul europarlamentar „îndeamnă Consiliul să adopte până la sfârşitul anului 2022 decizia sa privind aplicarea integrală a dispoziţiilor acquis-ului Schengen în Bulgaria şi în România, asigurând astfel eliminarea controalelor asupra persoanelor la toate frontierele interne pentru ambele state membre la începutul anului 2023. Există unanimitate în Parlament că toate condiţiile necesare pentru aplicarea integrală a acquis-ului Schengen în România şi Bulgaria au fost deja îndeplinite de ambele state membre în 2011”.

    ”Spaţiul Schengen şi întreaga Uniune Europeană sunt mai sigure cu ţara noastră în interiorul spaţiului de liberă circulaţie decât în afara lui, a declarat liberalul Siegfried Mureşan. La rândul său, europarlamentarul Eugen Tomac (PMP) afirmă că ”suntem tot mai aproape de atingerea acestui obiectiv naţional”.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: