spot_img
25 C
Târgu Jiu
sâmbătă, iunie 15, 2024
Altele
  AcasăActualitateCând ajung troleibuzele cu autonomie extinsă la Târgu Jiu

  Când ajung troleibuzele cu autonomie extinsă la Târgu Jiu

  Cele nouă troleibuze cu autonomie extinsă sunt așteptate să ajungă, în municipiul Târgu Jiu, până cel târziu la începutul lunii noiembrie.

  A exista o mică întârziere de câteva săptămâni, spune conducerea Transloc: „A fost o ușoară întârziere. Primul trebuia să ajungă până pe 15 octombrie. Am fost anunțați că, în aproximativ două săptămâni, vor veni toate troleibuzele. Am fost anunțați că vor veni toate nouă odată. Cele 11 care există și au venit la Târgu Jiu și următoarele nouă sunt parte din același proiect european“, a spus Mihai Paraschiv, directorul societății de transport în comun Transloc, la o emisiune tv.

  Troleibuzele cu autonomie pot să circule o distanță de 26 km fără conectare la cablu

  Troleibuzele cu autonomie vor putea circula atunci când rețeaua actuală de cabluri va fi demontată pentru a fi înlocuită, în cadrul proiectului de modernizare a transportului în comun.
  „Suntem în discuții cu constructorul noii rețele de transport electric, în sensul că trebuie să vedem pe ce sector rămânem cu tensiune. Ele pot funcționa 26 de kilometri în afara rețelei de contact, dar trebuie și încărcate. Mi-aș fi dorit să rămână o parte din rețeaua 9 Mai – Artego cu tensiune, pentru că așa se vor putea încărca în mers. Cel puțin incinta bazei Transloc va rămâne cu tensiune și se vor putea încărca“, a mai adăugat Mihai Paraschiv.

  Alte 15 troleibuze vor ajunge în Târgu Jiu

  Anul viitor, în Târgu Jiu vor ajunge alte 15 troleibuze: „Pe celălalt proiect de reabilitare al transportului în comun mai urmează să vină încă 15 mijloace de transport, care vor sosi anul viitor. Este vorba de nouă troleibuze clasice și șase cu autonomie extinsă. În total vom avea 15 troleibuze cu autonomie și vom putea să folosi în zonele laterale, Ursați, Drăgoieni, Romanești“, a mai menționat directorul Transloc.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!