spot_img
19.6 C
Târgu Jiu
luni, aprilie 29, 2024
Altele
    AcasăActualitateGorjul contrastelor, jos la investiții străine, sus la produsul intern brut

    Gorjul contrastelor, jos la investiții străine, sus la produsul intern brut

    Județul Gorj rămâne, din păcate, în coada clasamentului în ceea ce privește investițiile cu capital străini. Un studiu realizat de Ministerul Dezvoltării scoate la iveală lipsa de interes a investitorilor străini pentru zona de de sud-vest a României.

    „Săracul județ bogat”, este sintagma care caracterizează la centimă județul Gorj. Un judet cu potențial turistic fantastic, un județ care asigura o treime din energia necesară Sistemului Energetic Național, un județ care, în statisticile ce vizează produsul intern brut, dă bine. În schimb, când vine vorba de investiții cu capital străini, lucrurile scârțâie.

    La capitolul investiții străine directe, care reprezintă una dintre principalele surse de dezvoltare ale unei economii, la nivel de țară, există diferențe majore între nord-estul țării și regiunea centru-vest. Bucureștiul urmat de județele Ilfov, Timiș și Brașov reprezintă atracția marilor investitori. La polul opus, cele mai puțin atractive județe pentru investitori au fost Gorj, Mehedinți, Vaslui, Botoșani și Teleorman.

    „Sunt zone sau localități care au avut o industrie care s-a adaptat noilor cerințe, noilor tehnologii, dar sigur că sunt și o serie de localități în care industria nu a reușit să țină acest ritm și invariabil dublate și de lipsa unui volum important de populație, care ar fi permis dezvoltarea unui alt segment economic. Acele zone, sigur, că poate dintr-o situație favorabilă în care se aflau acum 50 de ani, acum se află într-o situație dificilă”, susține Liviu Băileșteanu, director Direcția Politici și Strategii în cadrul Ministerului Dezvoltării.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: