spot_img
14.5 C
Târgu Jiu
marți, aprilie 30, 2024
Altele
    AcasăEconomicManu Tomescu: Oamenii au ajuns să se roage să se închidă grupuri,...

    Manu Tomescu: Oamenii au ajuns să se roage să se închidă grupuri, să facă rost de piese

    Unul dintre liderii de sindicat de la Complexul Energetic Oltenia cere investiții de urgență la nivelul termocentralelor. Este vorba de achiziția de piese de schimb și materiale pentru lucrările de reparații și mentenanță.

    Potrivit lui Manu Tomescu, vicepreședintele Sindicatului „Energia”, din cadrul Termocentralei de la Rovinari, muncitorii au ajuns să aștepte închiderea grupului energetic numărul 3, pentru a face rost de piese pentru grupurile 4 și 6. Grupul energetic numărul 5 este în continuare în modernizări.

    „Oamenii au ajuns să se roage să se închidă grupuri, să facă rost de piese. Este cazul Termocentralei de la Rovinari. Grupul energetic numărul 3 este propus pentru închidere sau conservare. Termenul era octombrie 2023, dar acum se discută accelerarea închiderii, adică la 1 iunie. Oamenii speră să se închidă grupul 3, să poată face rost de piese pentru grupurile care vor rămâne. Grupul energetic 3 va fi deconectat de la instalația de desulfurare și la aceasta va fi conectat grupul energetic numărul 5, când vor fi gata lucrările de modernizare. Și în minerit este la fel, cu piesele luate de pe alte utilaje.”, a declarat Manu Tomescu, vicepreședintele Sindicatului „Energia” Rovinari.

    De amintit că Guvernul ar putea analiza săptămâna aceasta trecerea mai devreme în conservare sau rezervă a grupului energetic numărul 3 de la Rovinari și a grupului energetic numărul 7 de la Turceni. Astfel, în loc de luna octombrie, acest lucru ar urma să se întâmple în luna iunie, adică peste 2 luni și jumătate. Totul are legătură cu primirea unei tranșe de 700 de milioane de euro din PNRR.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: