spot_img
12.5 C
Târgu Jiu
marți, aprilie 30, 2024
Altele
    AcasăActualitateMedicul Neață a fost eliberat din arest, însă nu are voie să...

    Medicul Neață a fost eliberat din arest, însă nu are voie să profeseze

    Medicul chirurg Gheorghe Neață, din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, a fost pus în libertate după 24 de ore petrecute în arest, fiind pus sub control judiciar și nu are voie să profeseze. Acesta este acuzat de ucidere din culpă, victima fiind o pacientă de 40 de ani, care a murit după ce a fost operată de Neață.

    Instanța de judecată a stabilit măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile și interdicția de a profesa în perioada aceasta.
    Avocatul va contesta măsura: „Este vorba de o acuzație de ucidere de culpă în acest dosar. Nu există alte acuzații formulate. Există interdicția de a profesa. Așteptăm ca judecătorul de drepturi și libertăți să spună dacă este sau nu necesară și dacă sunt destule elemente să se dispună această restrângere a dreptului de a-și desfășura activitatea. Vom contesta această măsură“.

    „Nu am ce să-mi reproșez“

    Neață a spus că nu își reproșează nimic cu privire la modul în care și-a tratat pacienta, deși aceasta a murit: „Nu am ce să-mi reproșez cu privire la efectuarea intervenției. Nu mă simt vinovat în niciun fel cu privire la intervenția chirurgicală. Nu pot să vorbesc, deoarece există anumite condiții care mi-au fost impuse și trebuie să le respect“.
    Medicul chirurg Gheorghe Neață a fost reținut pentru 24 de ore sub acuzația de ucidere din culpă asupra unei paciente de 40 de ani.
    Operația a avut loc în urmă cu doi ani, însă cercetările abia acum au avansat și oamenii legii au probe privind comiterea faptei de ucidere din culpă. Femeia a murit după operația suferită.
    Neață a mai avut de-a face cu legea, fiind trimis în judecată pentru luare de mită în mod repetat.

    Deținea 1,4 milioane de lei în depozite bancare

    Medicul chirurg Gheorghe Neață a fost trimis în judecată, în anul 2021, pentru 17 fapte de luare de mită. Procesul se află pe rolul Tribunalului Gorj.
    „În data de 08.07.2021 s-a efectuat o percheziție domiciliară, în cabinetul medicului N.G. din cadrul Spitalului Județean de Urgență Tg-Jiu, fiind găsite sume de bani în valoare totală de peste 71.000 RON, din care 52.200 lei, restul valută (3400 curo şi 350 lire sterline), banii fiind depozitați într-un dulap din lemn situat în cabinetul medical. Au mai fost găsite şi numeroase alte bunuri, cum ar fi: băuturi alcoolice, cafea, parfumuri, ţigări“, se arată într-un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj.
    Procurorul a declarat că, potrivit declarației de avere, medicul deținea la momentul respectiv depozite bancare în cuantum de peste 1.400.000 lei.

    În urmă cu mai mulți ani, medicul a fost găsit vinovat de malpraxis, un om rămânând în scaunul cu rotile în urna unei rahianestezii pe care a suferit-o.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: