spot_img
20.3 C
Târgu Jiu
vineri, mai 24, 2024
Altele
  AcasăEditorial„Se ascut săbiile” în lupta pentru fotoliul de primar al Târgu Jiului

  „Se ascut săbiile” în lupta pentru fotoliul de primar al Târgu Jiului

  Fotoliul de primar al Târgu Jiului este o mare miză pentru partidele politice, iar „duelul” declarațiilor e mai „ascuțit” ca oricând. Adrian Tudor, fost viceprimar, președinte al Partidului Verde Gorj, și-a anunțat candidatura, declarând, chiar, că are negocieri cu PNL Gorj, în vederea unei alianțe între mai multe partide cu candidat comun, ba chiar a afirmat în presă că este posibil ca el să fie candidatul cu pricina. Actualul primar, liberalul Marcel Romanescu, a declarat că el și organizația PNL Târgu Jiu au fost dați la o parte de Ion Iordache, președintele organizației județene a PNL, cu care a avut mai multe „meciuri”, de când acesta din urmă a revenit în patid. La rândul său, Iordache le-a răspuns și unuia și altuia, declarând că va susține candidatul cu cel mai bun proiect de dezvoltare a municipiului, dar că acesta nu va fi, în nici un caz, Tudor de la Partidul Verde. Cum, însă, Iordache a afirmat, de-a lungul timpului, că lucrările de pe Calea Eroilor nu sunt în regulă, iar acum a declarat că vrea un primar care respectă operele lui Brâncuși, deducem că nu-l va susține pe Romanescu.

  Despre Marcel Romanescu s-a vorbit că este în negocieri cu PSD, dar președintele organizației municipale, Cristi Rujan, a spus de mai multe ori presei, când a fost întrebat, că PSD are destui candidați cu potențial și nu va aduce oameni din afară. Deja se știe, pe surse, care sunt potențialii candidați ai PSD pe care partidul îi „măsoară” în sondaje: Cristi Rujan – senator și președinte al organizației Târgu Jiu a PSD, Romeo Chiriac – directorul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Gorj, Sabin Cornoiu – șeful Salvamont Gorj și președinte al Salvamont România, Liviu Andrei – fost prefect de Gorj, Adi Câmpeanu – primarul comunei Runcu și Eduard Lădaru – consilier local și avocat.

  Acum, rămâne de văzut cine va câștiga, dar cel mai interesant este de văzut cine vor fi: candidaul PSD și candidatul PNL (sau al alianței de care vorbește șeful județean al verzilor). Oricum, dacă la PSD sunt puși în sondaj oameni, cu nume și prenume, ce trebuie să dea testul în fața cetățenilor, la PNL va fi mai complicat, dacă e vorba de proiecte. Nu cred că Iordache are calitatea de a le evalua, așa că trebuie să aibă o comisie de arhitecți și alți specialiști, ca să analizeze proiecte de dezvoltare a unui oraș, pentru a se stabili care e cel mai bun. Să nu uităm că ceea ce se întâmplă acum pe Calea Eroilor, mulți fiind nemulțumiți de felul cum arată, după „schimbarea la față”, este proiectul unui arhitect, care a câștigat un concurs, după care proiectul cu pricina a fost pus în dezbatere publică…

   

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: