spot_img
11.6 C
Târgu Jiu
miercuri, octombrie 23, 2024
Altele
    AcasăExterneKremlinul acuză SUA că au ordonat Kievului să comită atacul cu dronă...

    Kremlinul acuză SUA că au ordonat Kievului să comită atacul cu dronă şi tentativa de asasinare a lui Putin

    Kremlinul acuză joi Statele Unite de faptul că au dat Kievului ordinul să atace cu dronă preşedinţia rusă şi să-l asasineze pe Vladimir Putin, la o zi după ce serviciul de presă al acesteia a acuzat Ucraina că a încercat să-l asasineze pe preşedintele rus, în noaptea de marţi spre miercuri, relatează AFP şi CNN, citate de news.ro.

    Armata şi serviciile ruse au doborât două drone, potrivit agenţiei oficiale ruse de presă Tass, un atac care nu s-a soldat cu victime, iar şeful statului rus nu era prezent la Kremlin, potrivit aceleiaşi surse.

    Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a dat asigurări că Ucraina ”nu l-a atacat pe Putin”.

    O înregistrare video postată de publicaţii ruse pe reţele de socializare surprindea o dâră de fum deasupra Kremlinului, imagini a căror autenticitate nu a putut fi stabilită.

    ”Considerăm aceste acţiuni drept o tentativă de act terorist şi un atentat împotriva preşedintelui Vladimir Putin”, a acuzat miercuri Kremlinul, precizând că liderul rus nu a fost rănit.

    Întrebat de CNN dacă Kremlinul crede că Statele Unite se află în spatele atacului cu dronă, un purtător de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a răspuns că ”fără îndoială, asemenea decizii, definirea scopurilor, definirea mijloacelor, toate astea, sunt dictate Kievului de către Washington”.
    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    spot_imgspot_img

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!