spot_img
14.5 C
Târgu Jiu
marți, aprilie 30, 2024
Altele
    AcasăActualitateDin culisele CS CEO/Demisionar: Doar specializarea nu-mi confera o mare putere de decizie

    Din culisele CS CEO/Demisionar: Doar specializarea nu-mi confera o mare putere de decizie

    Unul dintre cei care au avut calitatea de membri în Consiliul de Supraveghere al Complexului Energetic Oltenia (CEO) face dezvăluiri despre modul cum funcționează conducerea gigantului energetic. Adrian Dăianu spune că și-a dat demisia, pentru că specializarea nu e suficientă pentru a influența în bine destinele companiei, cât timp în conducere sunt introduși oameni ce reprezintă alte interese.

    Dăianu, care a intrat în Consiliul de Supraveghere al CEO în septembrie 2022 și și-a dat demisia în 12 mai 2023 spune că nu e în regulă ce se-ntâmplă la CEO, dar că nu avea posibilitatea, printr-un vot, să schimbe situația:  „Consider că CE Oltenia trece acum printr-o perioadă extrem de dificilă și la conducerea lui este nevoie de cei mai buni manageri, secondați de cei mai buni specialisti. Chiar dacă specializarea îmi permite să evaluez fenomenul energetic, asta nu înseamnă că îmi confera o mai mare putere de decizie. Demisia mea a fost depusă și înregistrată în data de 09.05.2023 iar CS a luat act de ea vineri 12.05.2023, fiind ultimul punct discutat pe ordinea de zi a ședinței.”

    Cine l-a propus, oficial, pe Popescu

    Revolta lui Dăianu la modul în care sunt aduși sau păstrați în conducerea CEO oameni care lasă de dorit sau servesc anumite interese s-a concretizat prin voturi negative, înainte de a demisiona. El a votat împotriva reconfirmării în Directorat a lui Constantin Trufelea și a aducerii lui Constantin Popescu.  „Propunerea CNR (Comitetul de Nominalizare și Remunerare, n.r.) a fost ca dl. Popescu Constantin să fie noul membru în Directorat, însă votul meu a fost împotrivă. Probabil nu a fost încă numit. Conform procedurii va fi numit în scurt timp. Dl. Trufelea a avut la dispoziție patru luni de zile să demonstreze că poate fi unul din managerii de care CEO are nevoie acum, dar din păcate pe mine nu m-a convins. Datorită acestui motiv am și votat împotriva prelungirii mandatului dumnealui cu încă două luni.”

    Cine sunt Popescu și Trufelea

    Constantin Popescu, ce nu apare încă în Directorat, dar a primit suficiente voturi pentru a deveni membru, se spune că e finul senatorului PNL Ion Iordache- potent om de afaceri, care ar avea interese în închiderea energiei pe bază de cărbune și construirea, pe întinse terenuri din zona Turceni, de parcuri private de panouri fotovoltaice. Popescu ar fi fost sudor, fost maistru, fost șef la pază în CEO și fost consilier județean PNL, calitate din care și-a dat demisia la două zile după ședința în care a fost votat membru în Directoratul CEO. Mai trebuie spus că a devenit și vicepreședinte al PNL Gorj, în garda ce-l înconjoară pe Iordache, după ce acesta din urmă a preluat conducerea organizației județene.

    Cât despre Constantin Trufelea, acesta a condus, de-a lungul timpului, Cariera Roșia, despre care se spune, într-un „Armagedon” apărut de curând, că unitatea minieră ar fi ajuns „Argatul” șefilor din administrație și de la sindicate. Mai precis, că minerii au ajuns să lucreze la vilele acestora și chiar la cavouri, să le plimbe câinii sau să facă pe șoferii personali pentru anumite VIP-uri, să le facă curățenie acasă și multe alte astfel de activități domestice.

    Dăianu vrea decizii asumate

    Fostul membru al CS al CEO Adrian Dăianu spune că preferă să se concentreze pe funcția pe care o avea, în paralel, aceea de manager al Edilitara Public, SA Târgu Jiu, unde poate să ia decizii, pe care și le și asumă. Asta comparativ CEO, unde era plătit să voteze, dar un singur vot nu putea întoarce soarta companiei: „Aveam două responsabilități extrem de importante: cea de manager la Edilitara Public S.A. și cea de membru CS în cadrul CEO. Din aceste motive am decis să mă retrag din CS al CE Oltenia și să mă dedic 100% activității din cadrul societății Edilitara Public, unde libertatea de decizie și asumarea îmi aparțin în totalitate.”

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: