spot_img
16.9 C
Târgu Jiu
luni, aprilie 29, 2024
Altele
    AcasăActualitateUn veteran de război din Polovragi a împlinit vârsta de 103 ani

    Un veteran de război din Polovragi a împlinit vârsta de 103 ani

    Un localnic din comuna Polovragi, veteran de război, a împlinit vârsta de 103 ani, fiind sărbătorit de familie și autorități, care i-au oferit un „Înscris de onoare“.

    Ioan Manasia și se bucură în continuare de vitalitate, deși a luptat în Al Doilea Război Mondial și nu a avut o viață ușoară. Bătrânul trăiește singur și are chiar și câteva păsări în bătătură, pe care le îngrijește, ba chiar muncește și în grădină. Din când în când, o rudă mai vine pe la el să vadă ce mai face și să-i mai aducă cele necesare vieții, sau pentru a-l ajuta prin gospodărie.
    Soția i-a decedat acum șapte ani.

    Gheorghe Epure, primarul comunei Polovragi a fost prezent la aniversarea lui Ion Manasia și povestește că acesta a dus o viață simplă și cumpătată: „A muncit în agricultură. A fost cioban, o perioadă, și s-a ocupat de îngrijirea animalelor. A lucrat și la pădure. A fost mereu un om cumpătat, fără să facă excese, și s-a odihnit la timp“.

    A rămas o persoană activă

    Soția lui Ion Manasia a decedat în urmă cu șapte ani. El a rămas, în continuare, o persoană activă. „Și acum crește păsări și se ocupă de grădinărit. Este un om care a ținut mult la familie și la gospodărie. Este vizitat de familie. Este un om lucid la vârsta sa. Și-a văzut de viața lui și a fost un familist convins“, a mai adăugat primarul comunei Polovragi.
    Reprezentanții Prefecturii Gorj, Consiliului Județean, Garnizoana Târgu Jiu, Asociația Veteranilor de Război și Primăriei Polovragi l-au sărbătorit sâmbătă, 13 aprilie, pe veteranul de război la împlinirea vârstei de 103 ani.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: