spot_img
17.1 C
Târgu Jiu
miercuri, mai 22, 2024
Altele
  AcasăActualitateUn veteran de război din Polovragi a împlinit vârsta de 103 ani

  Un veteran de război din Polovragi a împlinit vârsta de 103 ani

  Un localnic din comuna Polovragi, veteran de război, a împlinit vârsta de 103 ani, fiind sărbătorit de familie și autorități, care i-au oferit un „Înscris de onoare“.

  Ioan Manasia și se bucură în continuare de vitalitate, deși a luptat în Al Doilea Război Mondial și nu a avut o viață ușoară. Bătrânul trăiește singur și are chiar și câteva păsări în bătătură, pe care le îngrijește, ba chiar muncește și în grădină. Din când în când, o rudă mai vine pe la el să vadă ce mai face și să-i mai aducă cele necesare vieții, sau pentru a-l ajuta prin gospodărie.
  Soția i-a decedat acum șapte ani.

  Gheorghe Epure, primarul comunei Polovragi a fost prezent la aniversarea lui Ion Manasia și povestește că acesta a dus o viață simplă și cumpătată: „A muncit în agricultură. A fost cioban, o perioadă, și s-a ocupat de îngrijirea animalelor. A lucrat și la pădure. A fost mereu un om cumpătat, fără să facă excese, și s-a odihnit la timp“.

  A rămas o persoană activă

  Soția lui Ion Manasia a decedat în urmă cu șapte ani. El a rămas, în continuare, o persoană activă. „Și acum crește păsări și se ocupă de grădinărit. Este un om care a ținut mult la familie și la gospodărie. Este vizitat de familie. Este un om lucid la vârsta sa. Și-a văzut de viața lui și a fost un familist convins“, a mai adăugat primarul comunei Polovragi.
  Reprezentanții Prefecturii Gorj, Consiliului Județean, Garnizoana Târgu Jiu, Asociația Veteranilor de Război și Primăriei Polovragi l-au sărbătorit sâmbătă, 13 aprilie, pe veteranul de război la împlinirea vârstei de 103 ani.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: