spot_img
8.8 C
Târgu Jiu
joi, octombrie 17, 2024
Altele
    AcasăEducatieCursuri gratuite organizate la Novaci în timpul vacanței de vară

    Cursuri gratuite organizate la Novaci în timpul vacanței de vară

    Cursurile Școlii de Vară – Novaci, un proiect dezvoltat în regim de voluntariat, vor începe luni, 15 iulie.

     Cursurile sunt gratuite și constau în: dans popular pentru copii și tineri cu vârsta mai mare de 11 ani, atelierele de lectură și creație în limbile română, franceză și germană, atelier de scris caligrafic, atelier de artă decorativă și pictură, atelierul de lucru ”Meșteșug si tradiție”, atelier de dezvoltare personală prin teatru, inițiere în arta teatrală, salonul tinerilor șahisti, tehnologii digitale – atracție, capcane și reușite, agentul de turism, atelier de dezvoltare personală prin exerciții de LOGOPEDIE, arhitectură digitală – calea spre o viitoare profesie.

    Proiectul se află la cea de-a VII-a ediție și este organizat de Primăria  Novaci, prin Casa de Cultură Novaci.

    „Dacă doriți să petreceți activ vacanța mare, veniți alături de noi!

    Școala de Vară – Novaci oferă tinerilor și copiilor extraordinara posibilitate de a dobândi experiențe noi și interesante în afara cursurilor școlare, prin activități  plăcute si variate. Vă propunem  o educație pentru viață, o abordare educațională unitară și coerentă în care copiii sunt puși în situații reale de viață, la care trebuie să găsească soluții, rezolvări, să vină cu idei și să se adapteze,  activități în pas cu noile tendințe ale tinerilor  motivatia organizatorilor fiind aceea că trăim vremuri pentru care trebuie să fim pregătiți, vremuri pentru care trebuie să ne adaptăm.

    Activitățile și atelierele de lucru în cadrul  Școlii de Vară Novaci vor fi coordonate de cadre didactice, elevi, studenți, masteranzi ai Universitpții C-tin Brâncuși din Tg. Jiu,  de oameni de afaceri, artiști, jurnalisti, angajati ai unor firme interesate de dezvoltarea turismului în zonă etc.

    Oferta poate fi diversificată și modificată în functie de propunerile voluntarilor și de solicitările celor care doresc să participe sau să ofere propriilor copii o preocupare pe perioada vacanței.

    Voluntarii responsabili si dornici de activități atractive cu tinerii sunt așteptati la sediul actual al Casei de Cultură Novaci, respectiv corpul foarte vechi al Șccolii Gimnaziale Novaci, situat pe Strada Eroilor.

    Tinerii  care doresc să participe la atelierele de lucru mentionate mai sus, pot contacta conducerea Casei de Cultură Novaci, online sau prin contact direct. Aceste cursuri sunt doar propuneri acceptate de conducerea proiectului. Organizatorii sunt deschisi oricăror propuneri cu condiția să corespundă posibilităților existente privind spațiul, timpul de lucru și capacitățile de care dispun voluntarii coordonatori de ateliere. Grupele se formează în funcție de numărul doritorilor, minim 6 și maxim 30 de persoane. Fiecare atelier de lucru va fi coordonat de 1-2  voluntari. Inscrierile se fac doar la conducerea școlii, pe bază de cerere scrisă, în baza cărora voluntarii coordonatori de ateliere vor întocmi cataloagele de prezență. Timp de o săptămână se așteaptă definitivarea listei voluntarilor pentru fiecare curs și săptămânal vom comunica: locația, programul și numele voluntarilor.

    În acest an colaboratorii noștri valoroși sunt: Asociația ”Novaci 2030”, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj, Universitatea ”C-tin Brâncuși” din Tg. Jiu, Asociația pentru Democrație, Educație, Respect din Tg. Jiu, Agenția de Turism INFOTRIP din Craiova, Liceul Teoretic Novaci, Biblioteca Orășenească Novaci, voluntarii novăceni, aflați permanent la datorie, juristi de prestigiu și oameni de afaceri“, se arată într-un comunicat de presă al Casei de Cultură Novaci.

     

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!