spot_img
17.1 C
Târgu Jiu
joi, septembrie 19, 2024
Altele
    AcasăActualitateCu ce se ocupă noul serviciu pentru protecția animalelor Gorj

    Cu ce se ocupă noul serviciu pentru protecția animalelor Gorj

    Printr-o postare publică, directorul Serviciului pentru protecția animalelor Gorj, Luis Popa, răspunde cetățenilor care încă nu cunosc activitatea acestei structuri din cadrul Consiliului Județean Gorj. Acuzați că nu intervin în cazul câinilor fără stăpâni, oficialii unității transmit că problema patrupedelor de pe străzi nu intră în sfera lor de activitate.
    „Prin această postare vreau să lămuresc o problemă, cu privire la activitatea Serviciului pentru protecția animalelor Gorj, din cadrul UAT – Consiliul Județean Gorj. Acest serviciu se ocupă de animalele agresate, conform legii nr. 205/2004, și nu are legătură cu câinii fără stăpân de pe domeniul public, care intră în atribuția administrațiilor publice locale.
    Acest serviciu, repet…conform legii, trebuie să asigure adăpost pentru animalele care primesc un ordin de plasare în adăpost emis de către Poliția Animalelor, FĂRĂ ACEST ORDIN DE PLASARE ÎN ADĂPOST NOI NU PUTEM INTERVENI.
    Cu toate acestea, ne vom implica în campanii de informare privind obligativitatea sterilizării și microcipării animalelor, acolo unde legea impune acest lucru, vom organiza târguri de adopții, și vom merge în adăposturile publice din județul Gorj pentru a identifica câinii fără stăpân care pot să fie adoptați.
    Am ținut să precizez acest lucru, mai ales că în ultima perioadă am primit poze cu câini aflați pe domeniul public, fiind întrebat: ”De ce nu mergeți să-i luați?”. Din păcate, acești câini trebuie luați de administrațiile publice locale și duși în adăposturile publice”, transmite Luis Popa.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!