spot_img
17.1 C
Târgu Jiu
joi, septembrie 19, 2024
Altele
    AcasăEconomicMinistrul Energiei, în vizită la o termocentrală din CE Oltenia. Lider: Mi-ar...

    Ministrul Energiei, în vizită la o termocentrală din CE Oltenia. Lider: Mi-ar fi plăcut să-i arăt condițiile de lucru

    Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a fost prezent, luni, la Termocentrala Ișalnița din cadrul Complexului Energetic Oltenia.

    Liderul sindical Nicușor Văduva a reacționat, după ce ministrul Energiei a anunțat, luni, că a făcut o oprire la Ișalnița, “să le strângă mâna celor care au pus umărul la creșterea producției de energie în perioada de caniculă”. Sebastian Burduja a ținut să precizeze că energeticienii din această unitate “sunt adevărați eroi”.

    Nicușor Văduva afirmă că ar fi vrut să fie prezent și el la discuțiile cu ministrul Energiei, ca să-i arate condițiile de lucru, graficele, oamenii puțini și cu ce sacrificii au reușit să pornească termocentrala. În schimb, sindicalistul spune că Sebastian Burduja a discutat cu liderul sindical Gelă Ionescu, inspector social în cadrul unității, care “și-a confirmat obediența”.

    “Nu știu care a fost treaba cu vizita. Probabil că a fost în trecere către Gorj, către Mehedinți, am văzut că a fost în vizită și pe la Porțile de Fier, apoi a venit și în carieră, acolo unde s-a întâmplat acel incident. Probabil, să vadă cum e stadiul lucrărilor la grupul pe gaze, că noi nu prea vedem nimic început la grupul pe gaze. Am văzut, pe pagina domnului Burduja, că deja ne-a confirmat că lucrările la grupul pe gaze sunt întârziate cu doi ani, însă n-am auzit nimic de faptul că această termocentrală va mai avea viață după 2025, încolo, de când se termină programul de rezervă tehnică.

    Mi-ar fi plăcut să fi fost și eu acolo, să-i arăt condițiile de lucru în care noi ne desfășurăm activitatea, să-i arăt graficele de lucru, să-i arăt oamenii, cât sunt de puțini în producție, să-i arăt cu ce sacrificii am reușit noi să pornim termocentrala, când a fost nevoie de energie electrică, când, practic, România ardea de căldură.

    A fost inspectorul social de acolo, de la noi, care, prin pozele pe care le-a făcut cu domnul ministru, și-a confirmat obediența și slugărnicia, să meargă în continuare să-și continue sinecurile, că așa este el obișnuit. E un inspector mare și tare de la noi de la Ișalnița, care are aproape toată familia angajată în CEO și noi, salariații, ne îngropăm printre fiarele alea, din păcate”, a precizat liderul sindical.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!