spot_img
17.1 C
Târgu Jiu
joi, septembrie 19, 2024
Altele
    AcasăActualitateAu început lucrările de pregătire la grupul energetic 5 de la Rovinari

    Au început lucrările de pregătire la grupul energetic 5 de la Rovinari

    Au început lucrările premergătoare punerii în funcțiune a grupului energetic numărul 5 de la Sucursala Electrocentrale de la Rovinari. În momentul de față, a început uscarea zidăriei la sistemul care se va afla sub presiune. În funcție de rezultat, vor urma probele la turbine, generator și protecții. Se verifică și cazanul în ceea ce privește etanșeitatea și alte echipamente care trebuie să fie pregătite să facă față unor ore prelugite de funcționare. După cum se cunoaște, grupul energetic numărul 5 este singurul de acest tip, care mai este modernizat de Complexul Energetic Oltenia și de România.
    Încă mai sunt în derulare licitații pentru ultimele lucrări pentru echipamentele conexe și pentru accesibilizarea grupului energetic. Acesta a fost conectat la instalația de desulfurare a grupului energetic numărul 3.
    Conform reprezentanților Complexului Energetic Oltenia, mai sunt de executat ultimele lucrări în ceea ce privește racordarea blocului 5 la instalația de desulfurare a grupului 3, care a fost închis anul trecut. Investițiile în modernizarea grupului energetic numărul 5 au fost demarate în urmă cu aproape un deceniu și au fost estimate undeva la peste 100 de milioane de euro. Grupul modernizat ar trebui să mai funcționeze fără probleme încă 15 – 17 ani, dacă va mai exista până atunci producție de energie pe bază de cărbune în România. Problema este că, potrivit Planului de restructurare și decarbonare a Complexului Energetic Oltenia, toate grupurile energetice pe bază de cărbune vor intra în rezervă de la 1 ianuarie 2026. Așadar, grupul energetic numărul 5 de la Rovinari ar putea să funcționeze numai un an de zile, după inaugurare. Rămâne însă de văzut dacă Ministerul Energiei va reuși să modifice termenele din Planul de restructurare și decarbonare a Complexului Energetic Oltenia și să prelungească activitatea din minerit și sectorul energetic.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!