spot_img
21.8 C
Târgu Jiu
joi, septembrie 19, 2024
Altele
    AcasăAdministratieInvestiții record în parcuri fotovoltaice într-un oraș din Gorj

    Investiții record în parcuri fotovoltaice într-un oraș din Gorj

    Orașul Târgu-Cărbunești va avea, pe viitor, nu mai puțin de cinci parcuri fotovoltaice care se vor întinde pe sute de hectare de teren.

    În orașul Târgu-Cărbunești funcționează de mai mulți ani un parc fotovoltaic care are o putere de 20 de Megawați. Investiția se întinde pe circa 50 de hectare de teren.

    În plus, în diverse stadii de execuție mai este unul realizat pe o suprafață de teren de 23 de hectare, cu o putere instalată tot de 20 de Megawați.

    Cel de-al treilea parc fotovoltaic va fi realizat de un investitor olandez care a concesionat deja 170 de hectare de teren. Și Primăria Târgu-Cărbunești își va realiza propriul parc fotovoltaic. Societatea Soceram își construiește, la rându-i, astfel de parc.

    Primarul Dănuț Birău afirmă că orașul pe care-l conduce va fi, pe viitor, localitatea cu cea mai mare cantitate de energie verde. “La Târgu-Cărbunești, s-a făcut un parc pe 23 de hectare de 20 de Megawați și urmează să se facă unul pe vreo 170 de hectare, tot privat. O societate olandeză îl va face. Va fi pe terenuri aflate doar pe raza orașului Târgu-Cărbunești și acesta va ficu un ATR, de va înțepa direct în rețeaua Transelectrica, în stâlpul de înaltă tensiune. Al nostru de la primărie va fi micuț, la fel cum este și cel de la Soceram. Suntem localitatea cu cea mai mare energie verde produsă din Gorj. Obținem impozite pe terenuri, pe contrucțiile de acolo, acum, e o altă calitate a terenurilor, pentru că, acum, s-a construit pe el. Înainte, luai impozit pentru pășune. Plus de asta, mai lucrează 10-15 oameni, acolo, 10-15 acolo, impozitele pe venit cresc. Parcul de 23 de hectare are 20 de Megawați, vă dați seama că, acum 12 ani, când s-a făcut primul pe 52 de hectare, tot 20 de Megawați. Deci, tehnologia a avansat”, a precizat Dănuț Birău.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!