spot_img
23.7 C
Târgu Jiu
duminică, septembrie 22, 2024
Altele
    AcasăHeadlinesWeber, despre comportamentul lui Iordache: Mă șochează

    Weber, despre comportamentul lui Iordache: Mă șochează

    Președintele PSD Gorj, deputatul Mihai Weber, este șocat de afirmațiile senatorului PNL Ion Iordache legate de consecințele pe care ar uma să le aibă, de la 1 ianuarie 2025, noua lege a pensiilor.
    Impact în Gorj
    Mihai Weber a venit cu precizări după ce Ion Iordache a afirmat că românii care au primit deciziii de recalculare a pensiilor pe minus ar urma să încaseaze, de la 1 ianuarie, pensia cea mică, nu pe cea aflată, acum, în plată. Președintele PSD Gorj afirmă, însă, că niciun pensionar nu trebuie să se teamă, ci “să aibă garanția că, fiind un drept câștigat, va rămâne în plată”.
    “ Legea pensiilor elimină inechitățile și face dreptate pentru milioane de români. În momentul de față, din cei peste 4 milioane 600 de mii de români pensionari, 4 milioane 400 de mii au primit pensii mărite. După care, s-a ridicat acel prag de neimpozitare până la 3 mii de lei. Au ieșit din categoria de pensii sociale un anumit număr de oameni. Această lege este agreată cu Comisia Europeană. Este un drept câștigat. Niciodată un drept câștigat nu se pierde. Niciun pensionar din România nu trebuie să se teamă, ci să aibă garanția că, fiind un drept câștigat, va rămâne în plată. Legea prevede ca pensiile care nu au fost majorate să rămână la nivel pensiei încasate în luna august, practic, pensia cea mai favorabilă”, spune Mihai Weber.
    „Este de noaptea minții un asemenea comportament”.
    Mihai Weber a mai comentat că este „de noaptea minții” comportamentul lui Ion Iordache. Deputatul afirmă că este șocat de declarațiile președintelui PNL Gorj. În opinia sa, liberalii ar intenționa să reducă pensiile românilor care au lucrat în condiții grele de muncă. Dă asigurări, însă, că nu se va întâmpla acest lucru câtâ vreme PSD se va afla la guvernare.
    “ Mă șochează asemenea declarații făcute din partea unui gorjean. Probabil, și președintele Casei de Pensii, care este tot un liberal, are astfel de discuții într-un grup restrâns de oameni care au intenția de a reduce veniturile oamenilor. Este de noaptea minții un asemenea comportament și o asemenea abordare. Să vii și să faci astfel de afirmații doar așa pentru a transmite teamă oamenilor. Nu înțeleg. Sincer, mă depășește acest lucru. Nu înțeleg astfel de comportament. Vreau să îi asigur pe români cât se poate de clar că nu se va întâmpla niciodată așa ceva atât timp cât Partidul Social-Democrat va guverna. Să termine cu fumigenele astea(nr. Iordache). Să vină cu dovezi clare. Nu există așa ceva. Legea spune cât se poate de clar. 200 de mii de pensionari, din 4 milioane 600 de mii, adică 4,4% dintre pensionari nu au primit majorări de pensii”, a conchis deputatul.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!