spot_img
23.7 C
Târgu Jiu
duminică, septembrie 22, 2024
Altele
    AcasăActualitateCEO repară de urgență un excavator, pus în funcțiune în 1988

    CEO repară de urgență un excavator, pus în funcțiune în 1988

    O reparație mecanică de urgență a fost aprobată la una din carierele miniere din Complexul Energetic Oltenia. Este vorba despre subunitatea Pinoasa, din cadrul Unității Miniere de Cariere Rovinari. Vizat este unul din excavatoarele de mare capacitate din cadrul carierei miniere. Bugetul aprobat este de peste 200.000 de lei. Reparația va consta în înlocuirea unor echipamente.
    Starea tehnică a actualelor echipamente este necorespunzătoare. Utilajul de mare capacitate nu mai poate fi astfel utilizat. Este nevoie însă de excavator, având în vedere că se lucrează la constituirea stocurilor de cărbune pentru perioada sezonului rece.
    „Excavatorul ERc1400x30/7-10M aparţinând UMC Rovinari, cu număr de fabricaţie 35, a fost pus în funcţiune în iunie 1988 şi are un număr de 22.885 ore de funcţionare. În urma ultimelor verificări efectuate privind starea tehnică a cablurilor de susținere de la mecanismul de ridicare-coborâre braț roată port-cupe al excavatorului ERc1400x30/7-10M conform celor transmise de reprezentanții UMC Rovinari prin adresa nr. 16100/UMCPI/12.08.2024 (anexată la prezentul) au fost semnalate pe cablul tip W-S D 40 (6×36) zincat stânga 3 toroane afectate prin ruperea lițelor, din care 2 toroane cu câte 4 lițe rupte și al treilea cu o liță ruptă, lițele rupte fiind dispuse pe o lungime de 300 mm, situație ce impune înlocuirea celor două cabluri tractiune speciale tip W-S D 40 (6×36) zincate în regim de urgență, fiind necesară achiziția serviciului de reparație cu terți. De asemenea, s-a constatat faptul că cuplajele la suprasarcină tip EAS 494-620, ce îndeplinesc rolul de dispozitive de siguranță în cadrul mecanismului de rotire suprastructură excavator sunt blocate, trebuind înlocuite.”, conform administrației Complexului Energetic Oltenia.
    Astfel, se mizează în continuare la compania energetică pe utilaje foarte vechi, puse în funcțiune în regimul comunist. Nu este de mirare că periodic au loc avarii și chiar accidente de muncă din cauza utilajelor învechite, uzate fizic și moral. Este prin urmare justificată teama salariaților de a lucra cu astfel de echipamente foarte vechi.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!