spot_img
16.5 C
Târgu Jiu
duminică, septembrie 29, 2024
Altele
    AcasăAdministratiePrimii 7 afaceriști au semnat contractele pe Fondul de Tranziție Justă

    Primii 7 afaceriști au semnat contractele pe Fondul de Tranziție Justă

    Primii 7 afaceriști gorjeni au semnat contractele de finanțare pe Fondul de Tranziție Justă. Alți 10 vor semna și ei, în această perioadă.

    ADR Sud-Vest Oltenia a organizat, joi, la Consiliul Județean Gorj, o sesiune de informare dedicată oamenilor de afaceri gorjeni, beneficiari ai Programului Tranziție Justă. Primii 7 afaceriști gorjeni au semnat contractele de finanțare pe Fondul de Tranziție Justă. Alți 10 vor semna și ei, în această perioadă.
    “ Toți cei care au fost prezenți la întâlnirea organizată de ADR Sud-Vest Oltenia sunt afaceriști locali. Cele 7 contracte sunt semnate de săptămânile trecute. Obligația ADR-ului, conform regulamentului european și ghidului, este de a face instruiri în ceea ce privește partea de achiziții publice, pentru că totul se desfășoară transparent de către operatorii economici, partea de legalitate, partea de bugete. Este o deschidere a ADR-ului. Nu se rezumă totul doar la această întâlnire. Afaceriștii locali pot să întrebe direct sau pe platforma deschisă de către ADR și să discute orice nelămurire pentru a implementa cu succes proiectele. Sunt proiecte importante, proiecte de dezvoltare a activității operatorilor economici, proiecte care duc la crearea de noi locuri de muncă conform ghidului. O să urmeze și alte instruiri din două în două săptămâni, pentru că avem speranța ca, astăzi (n.r. vineri) sau mâine (n.r. sâmbătă), să mai fie semnate încă 10 contracte. Semnarea contractelor este într-o dinamică. Toate contractele sunt trimise de ADR Sud-Vest Oltenia, în calitate de organism de implementare a proiectului, iar Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, în calitate de autoritate de management procesează proiectele, le semnează și le trimite pentru semnare către operatorii economici”, afirmă șeful județului.
    Vor apărea mii de noi locuri de muncă
    Gorjul are la dispoziție peste 530 de milioane de euro din Fondul de Tranziție Justă pentru a fi create mii de noi locuri de muncă, în următorii ani. Cosmin Popescu spune că banii sunt în conturile Ministerului de Finanțe. Sumele vor ajunge în posesia firmelor beneficiare din județ în termen de 10 zile din momentul în care vor depune factura cu lucrările sau achizițiile de echipamente. Președintele Consiliului Județean Gorj afirmă că peste 95% din oamenii de afaceri care au depus proiecte pe FTJ sunt din județul Gorj.
    „Nu știu dacă o să avem firme din afara județului. În proporție, zic eu, de peste 95% cei care au depus proiecte pe Fondul de Tranziție Justă sunt operatori economici din județul Gorj. Acest lucru mă bucură. Apetitul de a atrage fonduri europene mă bucură, pentru că au înțeles importanța și, de asemenea, importanța pentru județ și pentru a crea noi locuri de muncă bine plătite pentru cetățenii județului. Sunt câteva mii de locuri de muncă ce vor fi create. Haideți, să vedem contractele semnate, să vedem implementarea acestora. Cu siguranță, vor fi mii de locuri de muncă create ca urmare a implementării acestor proiecte. Banii sunt în conturile Ministerului de Finanțe. La momentul înaintării situației de lucrări sau facturii de achiziție de echipamente, în termen de 10 zile, conform ghidului Ministerul de Finanțe, plătește factura sau situația de lucrări firmei celui care a aplicat. La acest moment, sunt în stadiu incipient de a organiza procedurile de achiziție. Imediat cum construcția este realizată sau o parte din echipamente sunt contractate, la momentul acela, se introduce factura și este plătită de Ministerul de Finanțe”, a precizat șeful județului.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!