spot_img
18.2 C
Târgu Jiu
duminică, octombrie 6, 2024
Altele
    AcasăActualitateCEO funcționează cu 4 grupuri, dar produce cât cu două

    CEO funcționează cu 4 grupuri, dar produce cât cu două

    Complexul Energetic Oltenia are în funcțiune 4 grupuri energetice. Cu toate acestea, producția medie este de doar 600 de MW. Este echivalentul producției a numai 2 grupuri energetice cu încărcare maximă.
    La Termocentrala de la Rovinari, sunt de acum în funcțiune grupurile 4, 5 și 6, iar la Sucursala Electrocentrale de la Turceni, grupul energetic numărul 5. Blocurile energetice de la Rovinari sunt încărcate la sfert și producția de energie electrică este una redusă. În plus, grupul energetic de la Ișalnița este oprit în continuare, fiind în rezervă.
    În mod normal, la un număr de 4 grupuri energetice în funcțiune, Complexul Energetic Oltenia ar trebui să genereze o producție de peste o mie de MW și nu doar puțin peste jumătate.
    Funcționarea cu trei grupuri la Termocentrala de la Rovinari este posibilă, după finalizarea lucrărilor la grupul energetic numărul 5 și punerea în funcțiune a acestuia. Atenția trebuie să fie însă mare, având în vedere cantitățile de cărbune de care dispune Complexul Energetic Oltenia și faptul că la 1 noiembrie trebuie să fie constituite stocurile de cărbune pentru perioada de iarnă.
    Companiile energetice sunt obligate prin hotărâre de Guvern să dețină stocuri de combustibil pentru a trece cu bine peste perioada sezonului rece și pentru a face față consumurilor din perioadele critice, când temperaturile sunt foarte scăzute. Complexul Energetic Oltenia trebuie să dețină câteva sute de mii de tone de cărbune în depozitele de la sucursalele electrocentrale și în cele de la carierele miniere. Peste 80% din stocurile de iarnă trebuie să fie constituite, însă, în depozitele de la termocentrale, respectiv la Rovinari, Turceni și Ișalnița. Complexul Energetic Oltenia va trebui însă să livreze cărbune și Societății Electrocentrale Craiova, care produce energie electrică, dar și agent termic pentru Craiova, respectiv căldură pentru perioada de iarnă.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!