spot_img
17.7 C
Târgu Jiu
miercuri, octombrie 9, 2024
Altele
    AcasăActualitateCrede că Transalpina nu va mai fi salvarea stațiunii Rânca

    Crede că Transalpina nu va mai fi salvarea stațiunii Rânca

    Președintele Asociației Concesionarilor din Rânca, Constantin Pănescu, face un nou apel la autoritățile județene, să susțină proiectul de unire a demeniilor schiabile dintre Rânca și Vidra.

    Constantin Pănescu este convins că numărul turiștilor care vor vizita Transalpina va scădea din ce în ce mai mult, în următorii ani. Și asta, pentru că, între timp, au mai apărut și alte drumuri montane care pot atrage mulți vizitatori. Este vorba de Transapuseana și Transvîlcan. Președintele Asociației Concesionarilor, Constantin Pănescu, face un nou apel la autoritățile județene să susțină proiectul de unire a demeniilor schiabile dintre Rânca și Vidra pentru a salva stațiunea montană din județul Gorj. Investiția de unire a domeniilor schiabile s-ar ridica la circa 40 de milioane de euro.

    Gândiți-vă că, de la an la an, vara, turiștii s-au împuținat, Rânca suferă. Eu spuneam odată că Transfăgărșanul, fiind de genul masculin, e ca un tată al turismului montan românesc, Transalpina fiind de genul feminin, ca o mamă a turismului montan românesc, împreună să formeze familia turismului montan românesc, acum, nici nu știu cum s-o iau, că a apărut atât Transapuseana, cât și Transvîlcan. Transvîlcan care, pe la Bâlta, face legătura la Straja, s-ar putea să pierdem o dată foarte mulți din turiștii care veneau dinspre Mehedinți sau Dolj, cu Transapuseana, pe de-o parte, din turiștii care veneau pe Transalpina de pe zona Sebeș, Alba, Făgăraș. Dacă noi nu consolidăm și nu facem nimic, fac apel la autorități să se gândească bine, pentru că domeniul schiabil de legătură cu Vidra, cu 27 de kilometri de pârtii, în timpul iernii, poate să aducă bani și foarte mulți turiștii, să călătorească cu telegondola și telescaunele și vara, să facă legătura să meargă oamenii pe munte, să se plimbe, să meargă la lacul Vidra, la lacul Galbenu”, afirmă Constantin Pănescu.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!