spot_img
10.7 C
Târgu Jiu
joi, octombrie 3, 2024
Altele
    AcasăNews AlertSANITAS Gorj se opune desfiinţării Căminului de bătrâni Novaci

    SANITAS Gorj se opune desfiinţării Căminului de bătrâni Novaci

    Conducerea SANITAS Gorj condamnă acțiunea autorităților locale de a desființa Căminul de Batrani de la Novaci, precum și modul prin care aceasta s-a realizat: în mod tacit și unilateral, fără consultarea sindicatelor și cu încălcarea prevederilor legale.
    Solicităm Instituției Prefectului Județului Gorj :
    1. să intervină și să atace în Contencios Admistrativ, hotărârea Consiliului Local Novaci nr.22 din 25.04.2013, deoarece nu s-au repectat prevederile art. 5. alin. (1) lit. b din Legea nr.467/2006 privind stabilirea cadrului general de consultare a angajatilor : ,, angajatorii au obligatia sa informeze si sa consulte reprezentantii angajatilor …in special atunci cand exista o amenintare la adresa locurilor de munca;
    2. Să organizeze de urgență o întâlnire cu toți factorii de decizie din județ în vederea dezbaterii și soluționării situației Serviciului de Asistenţă Socială a Persoanelor Vârstnice Novaci.
    Propunem transformarea Serviciului de Asistenţă Socială a Persoanelor Vârstnice Novaci, în Complex de servicii multifuncțional de interes intercomunitar pentru personae vârstnice, cu personalitate juidică, în asociare cu autoritatile publice locale, din care provin beneficiari centrului sau cu primăriile din jurul orașului Novaci, care să fie condus de un Consiliu de Administratie format din 1/3 autorități locale, 1/3 sindicate și 1/3 reprezentații legali ai beneficiarilor.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!