spot_img
12 C
Târgu Jiu
sâmbătă, septembrie 21, 2024
Altele
    AcasăNews AlertEnergia în căutări

    Energia în căutări

    Echipa de handbal Energia Pandurii caută în această perioadă să se întărească. Gorjenii erau decişi să mai transfere un jucător, un inter dreapta, însă peste noapte s-au trezit că trebuie să mai aducă şi un portar după ce George Şelaru a dat dovadă de neseriozitate şi a anunţat că vrea să meargă la Bacău. Asta deşi semnase cu Energia încă din februarie! În fine, gorjenii par a-şi fi luat gândul de la Şelaru, aşa că vor căuta şi un portar. „Avem cinci variante, dar continuăm să mai căutăm”, a spus Andrei Maioreanu, preşedintele secţiei de handbal de la Energia.

    Vine un lituanian

    La începutul săptămânii viitoare, la Târgu-Jiu va veni un jucător de echipă naţională care are şanse mari să şi semneze înţelegerea cu Energia. Astfel, gorjenilor le-a fost recomandat un inter dreapta lituanian, Tomas Eitutis, jucător care va şi ajunge luni la Târgu-Jiu. Handbalistul lituanian are şanse chiar să semneze cu Energia, şi asta după ce Liviu Andrieş alături de Andrei Maioreanu l-au urmărit în meciul contra Franţei disputat acum puţine zile şi în care Eitutis a marcat cinci goluri în poarta lui Omeyer. În ultimul sezon, Eitutis a jucat în prima ligă din Austria la Fivers Margareten, acolo unde în 29 de jocuri a marcat 107 goluri. De remarcat e faptul că în acest ultim sezon, Eitutis nu a primit cartonaş roşu, şi asta deşi face ambele faze. „Este interesant, o să vină la Târgu-Jiu”, au declarat cei de la Energia.

    Trei turnee de pregătire

    Pe lângă acest inter, cei de la Energia mai caută să se întărească şi la nivelul portarului. Toate mutările se vor face până în data de 10 iulie, zi în care va avea loc reunirea lotului. Timp de vreo 20 de zile antrenorul Liviu Andrieş alături de preparatorul fizic Ion Avramescu vor încerca să le încarce baterile handbaliştilor după care se va intra la jocul în sală. Cei de la Energia au stabilit programul de pregătire, aşa că în intervalul de timp rămas până la începerea sezonului se va încerca participarea la trei turnee de verificare. Primul este programat la Baia Mare în perioada 16-18 august, al doilea va fi în perioada 30-31 august, locaţia nefiind stabilită, iar ultimul va avea loc la Târgu-Jiu în zilele de 6 şi 7 septembrie.

    Economii la Energia

    Preşedintele secţiei de handbal de la Energia, Andrei Maioreanu spune că este foarte atent la cum se cheltuie banii la echipă. Tocmai de aceea, oficialul Energiei spune că evită să transfere jucători care cer bani grei. „E greu de găsit jucători la bugetul nostru. Nu arunc cu banii pe geam”, a spus Maioreanu.

    Şelaru e al Bacăului

    Portarul Geroge Şelaru a refuzat s vină la Energia alegând Ştiinţa Bacău. Unul din oficialii echipei moldovene a explicat cum a reuşit să-l întoarcă din drumul spre Târgu-Jiu pe Şelaru. „Precontractul semnat de Șelaru cu Energia nu are nicio valoare dacă nu a semnat cererea de transfer”, a declarat Ioan Cioban. Şi lucrurile cam aşa stau, acea cerere de transfer nefiind semnată pentru că nu se putea face asta în februarie când nu era perioadă de transferuri. Cum şelaru a semnat cererea de transfer la Bacău, e clar că portarul va mai veni la Târgu-Jiu doar în calitate de adversar.

    Articolul precedent
    Articolul următor
    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!