spot_img
14.5 C
Târgu Jiu
marți, aprilie 30, 2024
Altele
    AcasăActualitateCarburant insuficient pentru jandarmii gorjeni

    Carburant insuficient pentru jandarmii gorjeni

    Inspectoratul de Jandarmi Judeţean „Tudor Vladimirescu” Gorj s-a confruntat cu probleme financiare, în anul 2013, cantitatea de carburant asigurată unităţii fiind una redusă având în vedere numărul mare de deplasări în misiuni ale jandarmilor. Astfel, bugetul alocat jandarmilor gorjeni, pe anul trecut, nu a fost unul care să acopere solicitările făcute, acesta acoperind doar utilităţile unităţii. O altă problemă mult mediatizată în ultima vreme este posibilitatea disponibilizărilor în Jandarmerie, însă, reprezentanţii I.J.J. Gorj dau asigurări că acest lucru nu se va întâmpla.

    Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Gorj gestionează două sedii, în prezent: sediul inspectoratului care se află în Municipiul Târgu-Jiu şi fosta şcoală de subofiţeri de la Bumbeşti Jiu. Plata utilităţilor acestor sedii se realizează din bugetul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean „Tudor Vladimirescu” Gorj. Nevoile efective ale unităţii sunt, însă, mult mai mari decât sumele alocate. „Resursele financiare, într-adevăr, faţă de nevoile efective, dar asta nu ne-a împiedicat să ne facem misiunile”, a declarat inspectorul-şef împuternicit al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean „Tudor Vladimirescu” Gorj. Luna decembrie a anului care tocmai s-a încheiat nu a fost tocmai una bună pentru Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Gorj, din punct de vedere financiar. Asta, deoarece cantitatea de combustibil repartizată unităţii a fost insuficientă. „Au fost probleme financiare legate de carburantul la un moment dat redus ca şi cantitate. Vorbim despre motorină şi benzină. Am avut, la un moment dat, pentru luna decembrie, pentru o perioadă foarte scurtă şi am raportat eşalonului superior şi ne-au sprijinit prin repartizarea unei anumite cantităţi de carburant. Rămăsesem cu o cantitate redusă, care ne punea, la un moment dat, în situaţia de a restricţiona deplasarea cu autovehiculele unităţii pe distanţe mai mari pentru îndeplinirea misiunilor. S-a rezolvat problema în cursul lunii decembrie, în partea a doua, de fapt, a lunii decembrie. În momentul de faţă, avem carburantul necesar îndeplinirii misiunii, sarcinilor şi responsabilităţilor”, a mai spus Popescu.

    Florin Popescu: „Personalul nu trebuie să-şi facă griji”

    Şi în ceea ce priveşte speculaţiile cu privire la disponibilizările ce ar putea avea loc, în acest an, în sistem, şeful jandarmilor gorjeni îi liniștește pe subordonați, spunând că nu se pune problema de o astfel de decizie în acest moment și este convins că în 2014 nu vor exista disponibilizări în acest sistem. „Am transmis personalului că nu trebuie să-şi facă griji, în momentul de faţă, în ciuda zvonurilor. Se tot discută, dar domnul ministru nu a discutat despre disponibilizări, nu a discutat despre reorganizări, nu a făcut nicio referire la asta. A spus doar „organizare a Jandarmeriei” şi mai făcea referire la alte două instituţii”, a declarat Florin Popescu, şeful jandarmilor gorjeni.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: