spot_img
20 C
Târgu Jiu
marți, aprilie 16, 2024
Altele
  AcasăActualitate12 deținuți de la Penitenciarul Târgu Jiu s-au rugat la Mănăstirea Icoana

  12 deținuți de la Penitenciarul Târgu Jiu s-au rugat la Mănăstirea Icoana

  12 persoane aflate în custodia Penitenciarului Târgu Jiu au participat la un pelerinaj la Sfânta Mănăstire Icoana, din localitatea Crasna, județul Gorj.

  Activitatea a fost coordonată de preotul capelan în cadrul penitenciarului, comisar de poliție penitenciară Marius Olivian Tănasie.
  „Pentru persoanele aflate în detenție, pelerinajul către un loc sfânt reprezintă deschiderea unei porți spre libertate, precum și deschiderea unui nou univers de cunoaștere și de experimentare a unor modalități noi de trăire socială, în armonie cu semenii și aproape de Dumnezeu.
  Proiectul se înscrie în categoria activităților educative derulate în comunitate de către specialiștii din cadrul Sectorului Reintegrare Socială, cu deținuții care au manifestat un comportament bun pe parcursul detenției și implicare în activitățile desfășurate la nivelul unității.
  Aceste activități vin în întâmpinarea nevoilor moral-religioase ale deținuților participanți și au ca scop dezvoltarea și exersarea atitudinilor, comportamentelor și deprinderilor dezirabile social, prin contactul direct cu societatea civilă, cu practicile și obiceiurile din libertate. Astfel, se urmărește dezvoltarea personală și reintegrarea socială a persoanelor private de libertate, precum și stimularea interesului pentru activitățile moral-religioase“, a menținat Lavinia Lupu, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Târgu Jiu.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: