spot_img
21.3 C
Târgu Jiu
marți, iunie 25, 2024
Altele
  AcasăActualitate13 cazuri de muncă nedeclarată în Gorj și amenzi de la ITM...

  13 cazuri de muncă nedeclarată în Gorj și amenzi de la ITM de peste 650.000 lei

  13 cazuri de muncă nedeclarată au fost depistate, în luna octombrie, de către inspectorii de muncă, în județul Gorj. De asemenea, aceștia au dat amenzi de peste 650.000 lei, în total.

  „Au fost constatate 11 cazuri pentru primirea la muncă a unei persoane fără încheierea contractului individual de muncă în formă scrisă cel târziu în ziua anterioară începerii activităţii și 2 cazuri pentru primirea la muncă a unui salariat cu depăşirea duratei timpului de muncă stabilită în cadrul contractelor individuale de muncă cu timp parţial, fiind aplicate amenzi în valoare 245.000 lei“, se arată într-un comunicat al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Gorj.

  În luna octombrie, inspectorii de muncă au efectuat de 153 controale, din care 108 au avut ca obiect verificarea respectării legislaţiei în domeniul relaţiilor de muncă, iar 45 în cel al securităţii şi sănătăţii în muncă.
  „În urma acțiunilor efectuate, pentru deficienţele constatate, inspectorii de muncă au aplicat amenzi în cuantum de 653.000 lei, 67.000 lei pentru nerespectarea normelor securităţii şi sănătăţii în muncă și 586.000 lei pentru încălcarea legislației în domeniul relațiilor de muncă, din care 245.000 lei pentru nerespectarea legislației în vigoare privind munca nedeclarată.
  Pentru neconformitățile constatate în urma controalelor, angajatorilor le-au fost trasate 358 măsuri în vederea intrării în legalitate, 341 în domeniul relațiilor de muncă și 17 în domeniul securității și sănătății în muncă“, se mai precizează în comunicatul de presă.

  „Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj reamintește angajatorilor faptul că, potrivit prevederilor Legii numărul 108/1999 pentru înființarea și organizarea Inspecției Muncii, republicată și actualizată, constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 5.000 lei la 10.000 lei neîndeplinirea sau îndeplinirea parţială de către entitatea controlată a măsurilor dispuse de inspectorul de muncă, la termenele stabilite de acesta”, a declarat George Octavian Romanescu, inspector-șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!