spot_img
30.4 C
Târgu Jiu
luni, iulie 15, 2024
Altele
  AcasăActualitate19 amenzi aplicate de inspectorii de muncă în carierele miniere

  19 amenzi aplicate de inspectorii de muncă în carierele miniere

  Complexul Energetic Oltenia a primit 19 amenzi din partea Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Gorj, în urma controalelor efectuate după tragedia de la cariera Jilț Sud. 

  „De asemenea, în perioada 27.01-03.02.2023, Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj a întreprins acțiuni de verificare și control în cadrul Campaniei Naționale privind respectarea măsurilor necesare pentru asigurarea securității și protecția lucrătorilor care își desfășoară activitatea la locurile de muncă din industria extractivă, diviziunea CAEN 05 (extracția cărbunelui). Au fost verificate 37 locuri de muncă, situate pe raza județului Gorj, din cadrul carierelor angajatorului Societatea Complexul Energetic Oltenia S.A., fiind aplicate 19 sancțiuni contravenționale în cuantum de 153.000 lei și dispuse 19 măsuri de remediere a deficiențelor constatate.

  Printre deficiențele constatate se numără:

  – nerespectarea monografiei de lucru;
  – neasigurarea măsurilor de protecție a lucrătorilor la electrosecuritate;
  – neasigurarea măsurilor necesare pentru protecția și stingerea incendiilor;
  – nefuncționalitatea unor dispozitive de siguranță;
  – lipsa sistemelor și dispozitivelor de protecție la organele de mașini aflate în mișcare“, au transmis reprezentanții ITM Gorj.

  25 de amenzi aplicate de către ITM Gorj

  Inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj au efectuat, săptămâna trecută, 49 controale care au vizat atât domeniul relațiilor de muncă, cât și domeniul securității și sănătății în muncă. Au fost aplicate 25 sancțiuni contravenționale în cuantum de 163.000 lei și trasate 95 măsuri obligatorii în vederea intrării în legalitate.

  „Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj continuă să monitorizeze respectarea de către angajatori a prevederilor legale în domeniul securității și sănătății în muncă și în cel al relațiilor de muncă. Scopul tuturor acțiunilor de control este acela de creștere a gradului de conștientizare, atât a angajaților, cât și a angajatorilor în ceea ce privește necesitatea aplicării și respectării legislației muncii în privința muncii nedeclarate, subdeclarate și a accidentelor de muncă”, a spus George Octavian Romanescu, Inspector-șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!