spot_img
26.1 C
Târgu Jiu
luni, aprilie 15, 2024
Altele
  AcasăActualitate2 milioane de lei pentru zonele verzi din Târgu Jiu

  2 milioane de lei pentru zonele verzi din Târgu Jiu

  Municipalitatea târgujiană investește 2 milioane de lei în spațiile verzi din oraș. Vor fi reabilitate mai multe parcuri, șantierul fiind deschis prin lucrări la spațiul din zona Gării Târgu Jiu.

  Până la finalul anului, în Târgu Jiu, vor fi reabilitate cinci parcuri. Potrivit proiectelor, spațiile verzi vor fi îmbunătățite prin amplasarea de sisteme de irigații, mobilier stradal și iluminat modern. Autoritățile transmit că sumele necesare lucrărilor vor fi acoperite din bugetul local.
  „Au început lucrările la parcul din zona Gării Târgu Jiu. De altfel, în această toamnă amenajăm 5 parcuri în oraș, în zonele: Mioriței, Olari, Griviței (în fața complexului Runcu), 23 August – Săvinești și cel situat vizavi de Gară.
  Ne axăm în principal pe crearea de zone dominate de spații verzi și copaci.
  Este o investiție din bugetul local, în valoare de 2 milioane de lei și care prevede:
  – Rulouri de gazon,
  – Sisteme de irigații,
  – Arbori din diferite specii,
  – Iluminatul parcului și aleilor,
  – Iluminat peisagistic asigurat de proiectoare ce vor pune în valoare elementele dendrologice,
  – Alei din pavele,
  – Mobilier urban.
  Am demarat un program de realizare a unor mici colțuri de natură ce vor înfrumuseța diferite zone din municipiu.
  Urmează, tot în această perioadă, să demareze și reamenajarea Parcului Tudor Vladimirescu, pentru care a fost deja emis ordinul de începere a lucrărilor”, a declarat primarul Marcel Romanescu.

  În paralel, continuă lucrările și la cel mai nou și cel mai mare parc al municipiului Târgu Jiu, cel situat în zona Narciselor.
  „Aici avem o investiție în valoare de 3 milioane de euro, din fonduri europene. Parcul este amenajat pe o suprafață de 12 hectare Din care 10 hectare de gazon, se plantează 2500 de arbori din specii de valoare, se montează sistem de irigații care să acopere întreaga suprafață. Vor fi 10.000 metri pătrați de alei, un loc de joaca mare, de 650 de metri pătrați, amfiteatru in aer liber de 1300 de metri pătrați, un punct de informare și de închiriat biciclete, iar iluminatul va fi asigurat de un sistem modern cu 200 de stâlpi”, a mai transmis edilul Municipiului.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: