spot_img
Altele
    AcasăActualitate2020, an bun pentru viticultorii gorjeni

    2020, an bun pentru viticultorii gorjeni

    Viticultorii din județul Gorj se pot lăuda cu o producție foarte bună în acest an. Atât cantitatea, cât și calitatea strugurilor este una deosebită ca urmare a secetei de la începutul anului. Unul dintre cei mai importanți cultivatori de viță de vie din Gorj, Ion Pirtea, susține că anul 2020 este unul de colecție, datorită calității producției de struguri.

    ”Anul asta a fost un an bun pentru platațiile viței de vie. A pornit după o iarnă secetoasă cu un aport destul de bun de ploaie, care ne-a ajutat să obținem o producție foarte bună la strugurii de masă și la cei de vin. În primul rând, calitatea strugurilor obținuți în urma tratamentelor efectuate pentru diferite  boli care pândesc sau sunt în jurul viței de vie, ne-au permis sp avem la ora actuală o producție care se poate situa în jurul cantității de 6500 de kg de struguri la via pentru vin și în jur de 10 mii la via pentru strugurii de masă”, a declarat Ion Pirtea.

    Suprafața cultivată cu viță de vie este de peste 30 de mii de metri pătrați și se găsește la Glodeni, localitatea Bălănești. Ion Pirtea susține că a început totul din pasiune, în urmă cu 13 ani, iar ulterior a transformat-o într-o afacere. Astfel, a ajuns să cultive viță din cele mai rafinate soiuri.

    ”Pentru masă avem  Victoria, preponderent, Muscat de Hamburg, la culturile care se coc în această perioadă și Moldova, care se coace la sfârșitul lunii viitoare. Pentru vin, soiurile preponderente sunt Bianca, pentru vinul alb, dar avem și complectări pentru Muscat de Hamburg, iar la negru, preponderent, avem Cabernet și Merlot”, a mai declarat Ion Pirtea.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: