spot_img
20.8 C
Târgu Jiu
duminică, septembrie 24, 2023
Altele
  AcasăActualitateS-a stins din viață un cunoscut profesor gorjean care a fost decorat...

  S-a stins din viață un cunoscut profesor gorjean care a fost decorat de regele Mihai

  S-a stins din viață un cunoscut profesor gorjean, care era președintele de onoare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei

  Cunoscutul profesor gorjean Nicolae Filiș a murit miercuri, 9 februarie.
  Nicolae Filiș a fost decorat cu Medalia „Regele Mihai I pentru Loialitate”, în anul 2008, de către M.S. Regele Mihai I al României. Distinsul profesor este fondator al ANRM Gorj.
  „El e scumpul meu frate, profesor Nicolae Filiș! Acum cinci minute ne părăsi. Plecă în alta lume. Dar din sufletul nostru, celor care l- am iubit cu adevarat, nu va pleca niciodata…!“.

  „S-a stins din viață domnul prof. Nicolae Filiș, fondator al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei – ANRM Gorj, decorat în anul 2008, cu Medalia „Regele Mihai I, pentru Loialitate”, de către M.S. Regele Mihai I.
  Bunul Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în pace și lumină!“, a transmis Alianța Națională pentru Restaurarea Monarhiei – ANRM Gorj.

   

  Fotografia, marea pasiune

   

  Nicolae Filiș a fost pasionat de fotografie. A început să-l preocupe fotografia de când era în clasa a IX-a, la liceul din Novaci.

  „Ca profesor de matematică a predat în Sânpetru, Târgu Jiu, dar și în Maroc. Pasionat de fotografie, membru al Uniunii Artiștilor Fotografi din România din 1978, a expus lucrări în saloanele de fotografie din toate marile orașe ale țării. A început studiul fotografiei artistice în Africa, în 1974, unde a predat matematică timp de trei ani, ca profesor cooperant, copiilor din Maroc. Împreună cu doi colegi francezi a pus pe picioare un laborator foto, abordând fotografia din punct de vedere artistic și profesional. A fost de cinci ori în Sahara și a vizitat India, țară surprinsă în fotografii pe care le-a expus și la Târgu Jiu.
  După constituirea Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei – ANRM, distinsul profesor gorjean, susținând principiile și valorile monarhiei, a înființat ANRM Gorj.
  Amintirea sa va dăinui în sufletele tuturor celor care l-au cunoscut! Un model de demnitate, onoare și curaj!“, se mai arată pe pagina de Facebook a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei – ANRM Gorj.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: