spot_img
3.6 C
Târgu Jiu
vineri, aprilie 19, 2024
Altele
    AcasăActualitateS-a stins din viață un cunoscut profesor gorjean care a fost decorat...

    S-a stins din viață un cunoscut profesor gorjean care a fost decorat de regele Mihai

    S-a stins din viață un cunoscut profesor gorjean, care era președintele de onoare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei

    Cunoscutul profesor gorjean Nicolae Filiș a murit miercuri, 9 februarie.
    Nicolae Filiș a fost decorat cu Medalia „Regele Mihai I pentru Loialitate”, în anul 2008, de către M.S. Regele Mihai I al României. Distinsul profesor este fondator al ANRM Gorj.
    „El e scumpul meu frate, profesor Nicolae Filiș! Acum cinci minute ne părăsi. Plecă în alta lume. Dar din sufletul nostru, celor care l- am iubit cu adevarat, nu va pleca niciodata…!“.

    „S-a stins din viață domnul prof. Nicolae Filiș, fondator al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei – ANRM Gorj, decorat în anul 2008, cu Medalia „Regele Mihai I, pentru Loialitate”, de către M.S. Regele Mihai I.
    Bunul Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în pace și lumină!“, a transmis Alianța Națională pentru Restaurarea Monarhiei – ANRM Gorj.

     

    Fotografia, marea pasiune

     

    Nicolae Filiș a fost pasionat de fotografie. A început să-l preocupe fotografia de când era în clasa a IX-a, la liceul din Novaci.

    „Ca profesor de matematică a predat în Sânpetru, Târgu Jiu, dar și în Maroc. Pasionat de fotografie, membru al Uniunii Artiștilor Fotografi din România din 1978, a expus lucrări în saloanele de fotografie din toate marile orașe ale țării. A început studiul fotografiei artistice în Africa, în 1974, unde a predat matematică timp de trei ani, ca profesor cooperant, copiilor din Maroc. Împreună cu doi colegi francezi a pus pe picioare un laborator foto, abordând fotografia din punct de vedere artistic și profesional. A fost de cinci ori în Sahara și a vizitat India, țară surprinsă în fotografii pe care le-a expus și la Târgu Jiu.
    După constituirea Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei – ANRM, distinsul profesor gorjean, susținând principiile și valorile monarhiei, a înființat ANRM Gorj.
    Amintirea sa va dăinui în sufletele tuturor celor care l-au cunoscut! Un model de demnitate, onoare și curaj!“, se mai arată pe pagina de Facebook a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei – ANRM Gorj.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: