spot_img
0.6 C
Târgu Jiu
miercuri, decembrie 6, 2023
Altele
  AcasăActualitate35% din centura ocolitoare a municipiului, GATA! Restul...mai durează

  35% din centura ocolitoare a municipiului, GATA! Restul…mai durează

  centura-2Exproprierile și birocrația îngreunează sau chiar țin pe loc mersul lucrărilor la șoseaua de ocolire a municipiului Târgu-Jiu. Șantierul centurii Târgu-Jiului a fost inspectat, miercuri, de șeful Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Craiova, Bogdan Bratu și de primarul Aurel Popescu. Autoritățile, alături de constructor, și-au propus ca până la sfârșitul acestui an, un tronson din șoseaua de centură să devină circulabil. Este vorba despre porțiunea de vest de la Romanești spre Slobozia-Bârsești.

  cristi-tudorPână acum s-a realizat doar 35% din centura ocolitoare a municipiului, deși termenul de finalizare era anul trecut. Exproprierile și demolarea imobilelor au blocat avansarea lucrărilor, iar termenul de execuție a fost prelungit cu încă un an, dar nici acesta nu e suficient. Numai pentru realizarea pasajului de la kilometrul 0, din Romanești, se va lucra un an, spun reprezentanții Secției Drumuri Naționale Târgu-Jiu, care se așteaptă și la alte prelungiri. „Avem 35% din proiect realizat, pe zona de vest avem primul strat turnat, avem pasajul din zona Slobozia. În zona Șușița, giratoriul este gata, s-au relocat liniile de treoleu. Avem probleme în ceea ce privește exproprierile și căutăm soluții. Până acum am demolat două case, urmează a treia și mai dăm o gură de oxigen constructorului. La Drăgoieni mai sunt două săptămâni până când vom putea începe predarea amplasamentului, acolo la stația de betoane. La Romanești avem șapte case, două dintre ele nu au documente. Am discutat cu domnul Aurel Popescu și sperăm să deblocăm și aceea zonă. Avem de expropriat și demolat cam 12 case. Noi nu intrăm pe terenul oamenilor dacă nu știm că sunt mulțumiți de despăgubiri, să nu fie probleme”, a spus Cristian Tudor de la SDN Târgu-Jiu.

  Termene și prelungiri

  centura-1Lucrările sunt în continuare blocate în zona Amaradia, unde există riscul chiar ca investiția făcută până acum să se degradeze. „Există riscul să se degradeze, vom solicita instanței să ne dea voie să punem în siguranță acele lucrări. Constructorul stă pe banii noștri, ai statului din buget. Termenul de finalizare al centurii a fost prelungit cu un an, dar sigur va mai fi o prelungire. La Drăgoieni am turnat 4 km de asfalt, de la Fofo-n partea stângă. Pe această zonă sperăm să scoatem în trafic, să deblocăm pentru sărbătorile de iarnă să eliberăm traficul”, a mai declarat Cristi Tudor.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: