spot_img
9.2 C
Târgu Jiu
sâmbătă, martie 2, 2024
Altele
  AcasăActualitate36 angajaţi, nemulţumiţi de tăierea sporurilor pentru condiţii deosebite

  36 angajaţi, nemulţumiţi de tăierea sporurilor pentru condiţii deosebite

  O parte din supraveghetorii de noapte, profesorii, învăţătorii şi educatorii din cadrul Direcţiei pentru Protecţia Copilului Gorj acuză conducerea de rea intenţie atunci când vine vorba de tăierea sporurilor pentru condiţii deosebite de 15% şi 50 %.

  În urmă cu aproximativ trei săptămâni 36 de salariaţi au primit dispoziţii, însoţite de o scrisoare de înaintare, cu noile salarii diminuate, dispoziţii care conform legii pot fi contestate în maxim cinci zile de la primire, iar răspunsul cu motivarea contestaţiilor ar trebui să fie comunicat în cel mult zece zile, termen care a fost deja depăşit. Angajaţii instituţiei susţin această depăşire este rea intenţionată deoarece consideră că li se ia dreptul de a acţiona instituţia în instanţă având în vedere faptul că termenul pe care îl au la dispoziţie este de 30 de zile de la comunicarea răspunsului la contestaţii. Aceştia acuză conducerea instituţiei că nu-şi respectă propriile dispoziţii de diminuare a salariilor prin care se stipulează că există obligaţia de a le răspunde în maxim 10 zile calendaristice precum şi aceea de a motiva tăierea sporurilor. Ultima zi din cele zece a fost vineri, 17 octombrie.

  Blându: „le vor primi în scurt timp”

  Contactat telefonic, Marius Blându, jurist în cadrul instituţiei, a declarat că: „angajaţii, imediat ce primesc răspunsul la contestaţii, pot acţiona instituţia în instanţă, deci nu pot să piardă nimic. Eu cred că în cursul zilei de astăzi (n.r. ieri) să terminăm cu redactarea şi poimâine dimineaţă să ajungă la fiecare pentru că sunt mai multe. Deci nu au de ce să se teamă, pentru că aşa cum scrie şi pe dispoziţiile lor au termen de 30 de zile de la data comunicării soluţionării contestaţiilor. Am amânat răspunsul pentru că era mai greu de formulat un răspuns la atâtea solicitării. O să le primească cât se poate de repede”.

  Cotrună: „Nu au nicio şansă în instanţă”

  Directorul instituţiei, Dumitru Cotrună a declarat: „Contestaţiile au venit pe rând, la unii s-au făcut la alţii nu şi mâine (n.r. astăzi) îi chemăm să le dăm. Au termen de 30 de zile de când le primesc de la noi deci au timp să meargă în instanţă. Oamenii au fost avertizaţi acum câţiva ani despre problema asta, că ar trebui să renunţe la statutul de cadru didactic. Nu este corect ca unii educatori cu studii superioare să lucreze 8 ore, cu 25 zile de concediu şi ceilalţi colegi de-ai lui care sunt tot cadre didactice şi au absolut aceeaşi fişă a postului să lucreze 5 ore şi să aibă concediu trei luni sau patru. Curtea de Conturi s-a sesizat la reclamaţiile lor, probabil că acei educatori nemulţumiţi de faptul că iau aceeaşi bani şi lucrează mai mult. Dacă vor să primească sporul pe legea asistenţei sociale trebuie să renunţe la statul de cadru didactic sau vor rămâne doar cu un spor de 15%. Din punctul meu de vedere nu au nicio şansă dacă dau în judecată instituţia”. Potrivit angajaţilor li s-a propus trecerea lor ca lucrători sociali, pentru a beneficia în continuare de un spor de 50% pentru condiţii deosebit de periculoase, dar au refuzat pentru că postul este mult inferior celui pe care îl ocupă, cu un salariu de bază mai mic, iar profesorii şi învăţătorii având un statut de cadre didactice nu pot preda copiilor la catedră din postura de lucrător social.

  Te-ar mai putea interesa

  7 COMENTARII

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: