spot_img
16.3 C
Târgu Jiu
joi, octombrie 5, 2023
Altele
  AcasăActualitate5.000 de gorjeni au avut nevoie de consultații dermatologice. Crește numărul cazurilor...

  5.000 de gorjeni au avut nevoie de consultații dermatologice. Crește numărul cazurilor de cancer de piele

  Aproximativ 5.000 de gorjeni au avut nevoie de consultații la cabinetul de Dermato-Venerologie din cadrul Ambulatoriului (Policlinica) Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu.

  Potrivit medicului primar Gabriela Pîrgă, de la Cabinetul de Dermato-Venerologie din cadrul Ambulatoriului, numărul pacienților care suferă de afecțiuni dermatologice este în creștere. Pacienții care se prezintă pentru consultații au patologie diversă, de la acnee, dermatite, psoriazis, la cancere de piele.

   

  „Cancerele de piele le întâlnim destul de des“

   

  Cazurile de cancer sunt provocate, de cele mai multe ori, de factori care puteau fi evitaţi, precum fumatul, radiaţiile solare, expunerea la substanţe chimice toxice. Potrivit specialiștilor, la orice leziune care apare pe piele și nu are tendința să se vindece, ba mai mult, crește și apare și o sângerare, pacientul trebuie să vină de urgență la medic. Pentru a putea avea șanse de supraviețuire este important ca bolnavul să se prezinte din timp la un medic specialist.

  „Cancerele de piele le întâlnim destul de des. Melanomul se dezvoltă la persoane tinere, care au între 20 și 40 de ani. Îi îndrumăm spre medicul oncolog specialist. Întâlnim la cabinet și pacienți cu psoriazis de toate felurile, forme foarte urâte.  Avem pacienți de toate vârstele. (…) Atunci când o aluniță ridică un semn de întrebare, mergeți la medic! Unele dintre serviciile de care pot beneficia pacienții care au probleme dermatologice este debridarea chirurgicală a ulcerelor și crioterapia leziunilor cutanate, care nu se face în foarte multe cabinete”, a spus medicul primar Gabriela Pîrgă.

   

  Cabinetul va fi dotat și cu un electrocauter performant

   

  Cabinetul de Dermato-Venerologie din cadrul Ambulatoriului este unul dintre cele mai solicitate cabinete medicale, iar din luna decembrie va fi dotat și cu un electrocauter performant. Programările la acest cabinet se pot face atât telefonic, cât și online pe http://www.spitalgorj.ro/index.html

  „În Ambulatoriul SJU Târgu-Jiu vă puteți programa la un consult dermatologic la cabinetul de specialitate de luni până vineri. Aveți nevoie de bilet de trimitere, iar dacă nu sunteți asigurat, puteți beneficia de consult contra cost, 50 lei. Programarea se poate face și online“, se arată într-un comunicat de presă al Spitalului Județean de Urgență.

   

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: